سلام پیشاپیش از پاسختون تشکر میکنم سوالی داشتم و آن اینکه اگر شخصی حقیقی اظهارنامه مالیاتی و یا تبصره ماده ١٠٠ را برای درآمد بر مشاغل در موعد مقرر تسلیم نکند و با خودش بگه چرا هزینه کافی نت بدم، خود سازمان بعد از مهلت مقرر برام بر اساس فرم تبصره ١٠٠ برام مالیات تعیین میکنه این درسته؟ آیا سازمان مالیاتی بعد از مهلت مقرر، برای چنین فردی، اظهارنامه برآوردی صادر میکنه یا تبصره ١٠٠ صادر میکنه؟
1 پاسخ
سلام وقت بخیر.طبق ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم، قاعده کلی این است که اگر صاحب شغل در مهلت مقرر اظهارنامه مالیاتی تسلیم نکند، سازمان امور مالیاتی برای وی اظهارنامه برآوردی بر اساس اطلاعات و دادههای اقتصادی موجود تهیه کرده و برگ تشخیص صادر میکند. اما یک نکته مهم وجود دارد برای عملکرد ۱۴۰۴ طبق دستورالعمل شماره ۲۰۰/۱۴۰۵/۶۰، در خصوص مؤدیانی که فرم تبصره ماده ۱۰۰ برایشان بارگذاری شده، در صورت عدم اقدام مؤدی، سازمان میتواند بر مبنای همان فرم برگ قطعی مالیات صادر کند. نمیتوان برای همه مؤدیان یک حکم واحد صادر کرد؛ قاعده عمومی اظهارنامه برآوردی ماده ۹۷ است، اما برای مشمولان تبصره ۱۰۰ عملکرد ۱۴۰۴ حکم خاص دستورالعمل ملاک عمل است.اما بنظر بنده از عدم ارسال خودداری کنید و حتما ارسال کنید.
لطفاً برای ارسال پاسخ خود وارد شوید