قیمت تمام شده واردات
درود به شما ... سوال من راجب نرخ ارز غیر واقعی و قیمت محصول غیر واقعی در اظهارنامه گمرکی واردات هست . همانطور که قطعا میدانید در اظهارنامه واردات و صادرات نسبت به تغییر قیمت اینویس اقدام میشه و همینطور نرخ ارز ثبت شده با نرخ ارزی که پرداخت میشه خیلی متفاوته . از این رو قیمت تمام شده واقعی واردات با قیمت تمام شده اظهارنامه وارداتی تفاوت زیادی داره و متاسفانه اداره مالیات اظهارنامه وارداتی را برای محاسبه قیمت تمام شده ملاک قرار میده که این کار باعث شده سود غیر واقعی زیادی به کارفرما تحمیل بشه و تقریبا اکثر کارفرماها برای اینکه مالیات زیاد پرداخت نکنند دنبال خرید فاکتور و یا هزینه سازی هستند تا این سود غیر واقعی را گم کنند . حتی یکبار مابه تفاوت نرخ ارز پرداختی و نرخ ارز ثبت شده در اظهارنامه مالیاتی را به عنوان هرینه تسعیر ارز ثبت کردم ولی ممیز مالیاتی اون را رد کرد و دفاتر و اسناد شرکت را علی الاراس کرد . سوال من اینه که آیا قانونی در نظام مالیاتی هست که بتونیم از اون استفاده کنیم و وجه واردات و اینویس اصلی را مطابق همون مبلغی که واقعا پرداخت شده ثبت کنیم و یا راه دیگه ای داشته باشه که قیمت تمام شده واقعی را ثبت کنیم و بعدها موقع ممیزی و رسیدگی مالیاتی به مشکل نخوریم ؟؟؟ مثال میزنم که بهتر متوجه بشید . کالایی از طریق واردات خریداری میشه ... قیمت هر عدد کالا در اینویس ۷ یورو هست ولی در اظهارنامه واردات قیمت هر کالا ۵ یورو قید میشه . نرخ ارزی که واقعا پرداخت شده و از بازار آزاد خریداری شده و حواله شده برای فروشنده هر یورو معادل ۳۱ هزار تومن خریداری شده ... ولی در اظهارنامه نرخ ارز ۴۶۰۰ تومن برای هر یورو ثبت شده ... وقتی دو تا قیمت تمام شده را محاسبه کردم به این رسیدم که قیمت تمام شده واقعی معادل هر کالا برابر ۲۰۴ هزار تومن هست ولی قیمت تمام شده غیر واقعی نسبت به اظهارنامه گمرکی معادل هر کالا برابر ۲۸ هزار تومن میشه . با احتساب اینکه هر عدد از کالا در بازار ایران میانگین قیمت فروش ۳۵۰ هزار تومنی داره تفاوت سود اصلی و سود غیر واقعی خیلی زیاده و محاسبه سود و زیان را با مشکل مواجه میکنه ... برای همین از شما درخواست دارم که یک نگاه ویژه به این مسئله داشته باشید که به من کمک کنه ... ممنونم ...
- صدور فاکتور با کد اقتصادی جدید, 2 سال قبل
- ارزش افزوده حمل و باربری, 3 سال قبل
- صدور فاکتور با جایگزینی کد اقتصادی, 2 سال قبل
با سلام
فاکتور ارز خرید از سامانه نیما ملاک محاسبه قیمت تمام شده است یا اینکه اگر واردات در مقابل صادرات باشد و خرید ارزی انجام نشده باشد میتوانید نرخ دلار در سامانه نیما در روز اظهار درنظر بگیرید.
برای کاهش ارزش قیمت در اینویس گمرک یا اینکه مقدار کاهش قیمت را به سود عملیاتی اضافه کنید یا اینکه به همان مقدار از قیمت فروش نهایی کم کرده و از مشتری بخواهید مبغ کالا طی دو فقره واریز به حساب شرکت مطابق با مبلغ فاکتور و ما به التفاوت را به یک حساب شخصی واریز کند
از نطر شما تشکر میکنیم ولی راه حل آخر در واریز به دو حساب یعنی حساب دوم هم درگیر مالیات میشود
درود به شما …
شبیر صالحی هستم سوال کننده .
ممنون از پاسخ آقای علی رهنما
آقای رهنما عزیز تعجب نکنید چون ممیزین مالیاتی همین کار را انجام میدن و این ثبتهای مالیاتی وجود داره .
جالب اینجاست که در استعلام مالیاتی ارز نیمایی خریداری شده وجو داره و مشخصه که چه تعداد ارز و به چه قیمتی خریداری شده ولی در محاسبه قیمت تمام شده همون مبلغ ارز خریداری شده را ممیز مالیاتی قبول نمیکنه و ملاکش را روی نرخ ارز اظهرنامه مالیاتی قرار میده و طبعا سود را افزایش میده برای شما مالیات مینویسه همراه با جریمه .
در صورت لزوم و اگر شما بخواهید تمامی اسناد و مدارک تکمیل و موجوده و قابل رویت .
در مورد اختلاف قیمت کالا در اینویس و اظهارنامه گمرکی نیز باید خدمتتون بگم که چون دولت میخواهد که درصد واردات را کاهش بده به صورت عمدی نرخ قیمت اینویس را در اظهارنامه گمرکی کاهش میده تا بتونه در آمارهای ساختگی عدم نیاز به صادرات را به عنوان نقطه عطف خودش بیان کنه . جالبه که در اظهارنامه های صادرات نیز این اتفاق به صورت عکس میافته یعنی نرخ هر کالا در اظهارنامه صادرات بیشتر از اینویس اصلی قید میشه .
متاسفانه این ثبتها وجود داره و چندین ساله که با ممیزین مالیاتی بحث دارم و به نتیجه درستی هم نرسیدم . همین اتفاق باعث میشه که برای رسیدن به سود واقعی کارفرما در اظهارنامه یا باید هزینه سازی کنیم و یا باید در قیمت و تعداد فاکتورهای فروشمون دست ببریم .
ممنون میشم که آقای صدرایی پاسخ بدهند که واقعا راه درست چیه ؟؟؟ و چه باید کرد ؟؟؟
ممنون از توضیحات شما که کمک میکنه همه از تجارب یکدیگر استفاده کنیم نکته مهم عرایض شما آمارسازی هست که در همه جا وجود داره .من هم سعی میکنم نظرات جناب صدرایی رو جلب کنم
ممنونم از لطف و محبت شما و آقای صدرایی …
مرسی که همچین شرایطی را درست کردید تا بتونیم صادقانه از تجربیات همدیگه استفاده کنیم …
همیشه شاد و سلامت و موفق باشید …
با سلام و وقت بخیر به همه اساتید
فاکتورهای خرید ما بار اساس خرید از سامانه تیما در دو سال گذشته توسط دارایی پذیرفته شده است.فقط نکته ای که بایستی در نظر گرفت برای پرداخت مالیات ارزش افزوده چون ارزش افزوده پرداختی در گمرک بر اساس دلار 4200 بوده شما بایستی این اختلاف را در نظر بگیرید ولی برای سود حاصل از فروش محاسبه قیمت تمام شده بر اساس خرید ارز از سامانه نیما انجام میشود.
در خصوص دریافت وجه در دو مرحله ما از حساب های شخصی افراد و پرسنل استفاده میکنیم و تا حالا هم مشکی نبوده
درود بر شما اینکه از حساب شخصی استفاده کرده اید و تا حالا مشکلی نبوده به علت این است که هنوز در نوبت رسیدگی قرار نگرفته اند . من فکر میکنم مشکل دوست ما عدم استفاده از حساب شرکتی بوده و شما قطع به یفین بدانید بزودی آن حسابها مورد واکاوی قرار میگیرند.
لطفا برای ارسال پاسخ وارد شده یا ثبت نام کنید