هوشمندسازی نظام مالیاتی
حرکت نظام مالیاتی کشور باید به سمتی باشد که با شناسایی فرارهای مالیاتی و مودیان جدید بتوان میزان درآمدهای مالیاتی کشور را افزایش داد. داود منظور رئیس کل سازمان امور مالیاتی اظهار داشت : بسترهای لازم جهت هوشمند شدن نظام مالیات ستانی فراهم شده و تحول آفرینی در نظام مالیاتی شرایط مناسبی برای مودیان خوش حساب فراهم خواهد کرد و سازمان امور مالیاتی با مودیانی که اظهارنامه میدهند و کتمان درآمد ندارند، تعامل سازنده و تسهیل گرایانه خواهد داشت.
در همین راستا کاهش فشار بر بخش های تولیدی یکی از برنامه های سازمان امور مالیاتی بوده و در سال جاری مالیات بر درآمد بخش های تولیدی به میزان 5 درصد کاهش داده شد تا به رونق تولید کمک قابل توجهی شود . همچنین معافیت مالیاتی درآمدهای شرکت های بورسی در صورت افزایش سرمایه، معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان و تقسیط بلند مدت برای مشاغل آسیب دیده از کرونا از دیگر حمایت های مالیاتی در بخش تولید محسوب شده است .
با توجه به این موضوع که فرار مالیاتی به سه شکل اساسی یعنی عدم ثبت نام به عنوان مؤدی، کتمان درآمد و ثبت هزینه های غیرواقعی انجام می شود، در صورتیکه در این سه زمینه برنامه های ریزی های لازم انجام گیرد و عزم جدی و اراده قاطع برای برخورد با جرایم اقتصادی و فساد اداری وجود داشته باشد، امکان اینکه بودجه جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود، وجود خواهد داشت . لذا در رویکرد جدید سازمان امور مالیاتی و با اتکاء به هوشمند شدن مالیات ستانی ، امکان شناسایی فرارهای مالیاتی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است .