حمایت از کسب و کارهای دیجیتال در صورت استفاده از پلت فرم های داخلی
در کشور ما کسب و کارهای دیجیتال عموما روی دو پلتفرم خارجی قرار دارد و استفاده از پلت فرم های داخلی رایج نیست و کمتر کاربری بر روی پلت فرم های داخلی فعالیت می کند. اما پس از محدود شدن پلت فرم های خارجی ، کاربران ایرانی با مشکلاتی مواجه شدند. به همین علت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور حمایت از این کسب و کارها تدوین بسته های حمایتی را در دستور کار خود قرار داد و در همین راستا طبق آیین نامه ای به منظور حمایت از کسب و کار های دیجیتال مقرر شد کاربرانی که کسب و کارهای آنها در پلتفرمهای داخلی احزار هویت شده باشد و سابقه مالیاتی نداشته باشند تا سقف دو میلیارد تومان از پرداخت مالیات معاف شوند .
در این آیین نامه برای کاربرانی که در پلت فرم های داخلی فعالیت کنند مزایایی در نظر گرفته شده که می شود به مزایایی مانند تخفیف در هزینه تبلیغات در دستگاه های دولتی، تخفیف حداکثری برای تبلیغات در صدا و سیما، اختصاص بسته های ویژه تبلیغات پیامکی و بسته های تبلیغاتی رایگان اشاره کرد . شاید مهم ترین حمایتی که برای کاربران پلت فرم های داخلی در نظر گرفته شده حمایت مالیاتی باشد، به این صورت که اگر کاربری در پلت فرم داخلی فعالیت کند و فاقد سابقه ی مالیاتی باشد، میتواند از معافیت تا سقف دو میلیارد تومان در سال استفاده نماید . همچنین هزینه های راه اندازی و توسعه کسب و کار این کاربران به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی محسوب خواهد شد .
در بخشی از این آیین نامه به این موضوع اشاره شده که سازمان امور مالیاتی موظف است با رعایت ماده 100 قانون مالیات های مستقیم ، برای کسب و کارهای فاقد سابقه ی مالیاتی مشوق هایی را در نظر بگیرد که از این مشوق های میتوان به معافیت از تسلیم اظهارنامه و نگهداری اسناد و مدارک بابت فروش کالا یا ارائه خدمات، معافیت از جرایم مربوط به عدم ارسال اظهارنامه و نگهداری اسناد و مدارک ، تعیین حداقل میزان مالیات مقطوع اشاره نمود . حال باید دید که این حمایت ها تا چه میزان می تواند باعث استقبال کاربران در استفاده از این پلت فرهم ها شود .