بیمارستان ها 12000 میلیارد تومان از تامین اجتماعی طلبکار هستند
وزیر بهداشت و درمان از بدهی 12 هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی به بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور خبر داد. وی اظهار داشت: وزارت بهداشت مسئول بیمه سلامت است و به همین دلیل متعهد است که مطالبات بیمارستان ها را در قبال خدماتی که ارائه می کنند، پرداخت کند. معمولا این مطالبات بین دو تا سه ماه پرداخت می شوند و مشکلی در این خصوص نداریم.
بهرام عین اللهی تاکید کرد: تنها مسئله ای که در این خصوص داریم مربوط به سازمان تامین اجتماعی است. خدماتی که از سوی مراکز درمانی به بیمه شدگان و افراد تحت پوشش این سازمان ارائه می شوند، مشمول هزینه هایی هستند که باید طی دو تا سه ماه پرداخت شوند. متاسفانه معوقات پرداختی این سازمان به جایی رسیده است که اکنون حدود 12 هزار میلیارد تومان خدمات و دارو ارائه نموده ایم، ولی در ازای آن پولی دریافت نکرده ایم.
1.5 میلیارد دلار برای تامین دارو اختصاص داده شده است
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به مشکلات مربوط به طرح دارویاری، از اختصاص 1.5 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات و تامین دارو خبر داد. بنا به سخنان وی این مبلغ طبق گفتگوهای انجام شده با سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به این وزارتخانه اختصاص داده شده است.
عین اللهی گفت: با اختصاص این مبلغ دیگر نباید در زمینه تامین داروهای گران، تجهیزات درمانی و یا شیر خشک مشکلی داشته باشیم. البته از آنجا که شرکت های تولیدکننده دارو باید مواد مورد نیاز خود را با دلار 28500 تومانی تهیه کنند، مقرر شده است که بانک مرکزی حدود 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات به آنها اختصاص دهد. شرکت ها می توانند با مراجعه به سازمان غذا و دارو، معرفی نامه خود را برای دریافت این تسهیلات دریافت کنند.
عدم تامین اعتبار طرح دارویاری
وزیر بهداشت در بخشی از سخنان خود نیز به طرح دارویاری اشاره کرده و گفت: قرار بود تامین دارو با استفاده از ارز نیمایی انجام شده و بیمه تامین اجتماعی اختلاف میان ارز نیمایی و ترجیحی را پرداخت نماید. متاسفانه اعتباری که باید سازمان برنامه و بودجه ارائه می کرد تا بیمه توان پرداخت این مبلغ را داشتند، ارائه نشد و در نتیجه با عدم تامین اعتبار روبرو شدیم. در حال حاضر حدود سازمان برنامه و بودجه 25 هزار میلیارد تومان باید به وزارت بهداشت و طرح دارویاری پرداخت کند.