تغییر میانگین حقوق بازنشستگان از 2 سال به 5 سال
ولی اسماعیلی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: موضوعی که الان در رابطه با بازنشستگان مطرح می باشد، تغییر میانگین حقوق بازنشستگی از 2 سال به 5 سال می باشد بدین معنی که به منظور تعیین حقوق بازنشستگی فرد، میانگین حقوق 5 سال آخر خدمت او ملاک محاسبه قرار خواهد گرفت و این اتفاق از نظر ما قابل قبول نیست. هرچند که برنامه ی هفتم توسعه تاکنون به شکل رسمی به دست ما نرسیده و احتمال دارد لایحه ی نهایی آن توسط دولت دستخوش تغییراتی شود و بعد از اصلاحات به مجلس ارسال شود اما نکته ی قابل ذکر در خصوص این لایحه این است که اگر میانگین حقوق بازنشستگی به 5 سال تغییر کند قطعا در مجلس با این موضوع مخالفت خواهد شد.
کاهش 40 درصدی حقوق بازنشستگان در صورت تغییر میانگین حقوق بازنشستگی
اسماعیلی در ادامه افزود: در حال حاضر بسیاری از هموطنان ما در سن بازنشستگی هستند و اگر شاهد تغییر در میانگین حقوق بازنشستگی باشیم معیشت این افراد با مشکل مواجه خواهد شد. در همین ارتباط لازم به توضیح است که اگر میانگین حقوق بازنشستگی به 5 سال افزایش یابد، حقوق بازنشستگان مشمول این قانون، به صورت میانگین 40 درصد کاهش خواهد یافت. از طرفی هم به منظور توانمندسازی صندوق های بازنشستگی ما نیاز به ایجاد اصلاحاتی داریم اما باید این اصلاحات طی یک برنامه ریزی 5 ساله انجام شود و ایجاد تغییر به صورت یکباره منجر به ایجاد مشکلاتی در سطح جامعه می شود.
افزایش سن بازنشستگی به منظور توانمندسازی صندوق های بازنشستگی
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین اظهار داشت: افزایش سن بازنشستگی که در برنامه ی هفتم توسعه مطرح شده به منظور کمک به توانمندسازی صندوق های بازنشستگی مفید خواهد بود اما توجه به این مسئله لازم است که اجرای آن باید با شیبی ملایم صورت گیرد تا جامعه ی هدف از اجرای این طرح دچار آسیب نشود، اما این موضوع می تواند در راستای پایداری درآمدهای صندوق های بازنشستگی و اصلاح ساختارها گامی موثر باشد.