موعد قانونی ارسال اظهارنامه ارزش افزوده براساس قانون چقدر است؟
با توجه به عملیاتی شدن سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی کشور براساس اطلاعات مندرج در کارپوشه مالیاتی مودیان نسبت به تهیه اظهارنامه ارزش افزوده هر دوره مالیاتی به صورت پیش فرض اقدام می نماید. در همین ارتباط لازم به توضیح است که براساس ماده (4) قانون دائمی مالیات برارزش افزوده مصوب سال 1400، مودیان مشمول ارائه اظهارنامه ارزش افزوده مکلف هستند حداکثر تا پایان ماه پس از انقضای هر دوره مالیاتی، مالیات و عوارض ارزش افزوده آن دوره مربوطه را پرداخت نمایند. با این تفاسیر براساس قانون مهلت ارائه اظهارنامه ارزش افزوده هر دوره مالیاتی حداکثر تا پایان ماه پس از انقضای هر دوره در نظر گرفته شده است.
لازم به توضیح است که در حال حاضر با توجه به اینکه سامانه مودیان هنوز به صورت کامل اجرایی نشده و مودیان با مشکلاتی در این زمینه روبه رو هستند، سازمان امور مالیاتی طی اطلاعیه ها و بخشنامه هایی موعد تسلیم اظهارنامه را اعلام می نماید تا مودیان از این بابت با مشکلی روبه نشوند. به عنوان مثال موعد تسلیم اظهارنامه ارزش افزوده دوره تابستان 1403 تا 29 آبان ماه توسط سازمان امور مالیاتی تمدید شده است.
اصل بر نقدی بودن معاملات است مگر نسیه بودن معامله به تایید طرفین برسد
با توجه به تبصره (1) ماده (4) قانون دائمی مالیات برارزش افزوده، اصل بر نقدی بودن معاملات است، مگر اینکه نسیه بودن معاملات و دریافت و پرداختهای مرتبط با آن در سامانه مؤدیان ثبت شده و به تایید طرفین رسیده باشد. بدین معنا که فروشنده زمانی که نسبت به ثبت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان اقدام می نماید، می تواند روش تسویه صورتحساب مذکور را انتخاب کند. چنانچه روش تسویه نقد باشد و فروشنده از حدمجاز فروش خود عبور نکرده باشد، خریدار می تواند از اعتبار مالیاتی صورتحساب مذکور استفاده کند. اما چنانچه صورتحساب به صورت نسیه توسط فروشنده ثبت گردد، تازمانی که جدول پرداخت خرید نسیه در سامانه مودیان تکمیل و تایید نشود، خریدار قادر به استفاده از اعتبار مالیاتی صورتحساب نیست. لازم به توضیح است که اگر معامله ای در سامانه مودیان ثبت نشود، آن معامله نقد تلقی خواهد شد.