رفع ابهام در خصوص شرط فسخ در قراردادهای عقد صلح

رفع ابهام در خصوص شرط فسخ در قراردادهای عقد صلح

استفاده از شرط فسخ در عقود صلح تاثیری بر نرخ مالیاتی ندارد

اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان در نامه ای به تاریخ 1403/07/25 در رابطه با شرط فسخ در عقد صلح چنین اعلام داشت: استفاده از شرط فسخ در عقد صلح تاثیری در نرخ مالیاتی نداشته و صلح معوض به نرخ ماده (59) و صلح بلاعوض به نرخ ماده (131) قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات می باشند.

مالیات گرفته شده در صلح معوض قابل استرداد نیست

در صورت فسخ صلح معوض ظرف مدت شش ماه از تاریخ وقوع عقد و دراجرای ماده (67) قانون مالیات های مستقیم، فسخ به عنوان معامله جدید مشمول مالیات نخواهد بود اما مالیات وصول شده معامله اصلی قابل استرداد نیست. (فسخ مشمول مالیات نیست اما مالیات گرفته شده بابت قرارداد صلح معوض هم قابل استرداد نیست.) لازم به توضیح است که پس از گذشت مدت زمان شش ماه فسخ هم به نرخ ماده (59) قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات است.

صلح بلاعوض مشمول مالیات بردرآمد اتفاقی خواهد بود

اگر صلح بلاعوض ظرف مدت شش ماه فسخ گردد، فسخ مشمول مالیات نخواهد بود و مالیات وصول شده اولیه نیز قابل استرداد است. ضمنا چنانچه ظرف مدت مذکور متصالح( کسی که منفعتی بهش رسیده) از مورد مصالحه ( مال یا یا امتیازی که به شخص داده شده) استفاه کرده باشد، نسبت به آن منفعت مشمول مالیات به نرخ ماده (131) قانون مالیات های مستقیم خواهد بود.

 

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا