فروش در تبصره 100 و آثار ارزش افزوده آن
- مبنای گروه بندی مشاغل برای ارسال اظهارنامه 1402, 1 سال قبل
- جریمه بی دلیل بابت بند ب ماده ۳۶ مالیات ارزش افزوده, 8 ماه قبل
- اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1400, 3 سال قبل
عرض سلام مجدد،طبق بخشنامه 200/97/133 بند 8 اظهارنامه عملکردی که بصورت علی الراس شده یا از طریق تبصره 100 انجام گرفته سازمان امور مالیاتی نمیتونه بر مبنای اون ارزش افزوده رو مطالبه کنه و مطالبات باید بر اساس مستندات باشه.ایا این اشتباهه؟ضمنا اگر فرمایش سرکار خانم درست باشه موقع رسیدگی میشه دفاع کرد که واریزی بحساب شخص مورد نظر از بابت فروش کالا یا خدمات نبوده و مدارک و مستندات ارائه کرد؟
ضمنا این پرونده که خدمتتون عرض میکنم سال 1400 غیرفعال شده و اون مودی از سال 1400 حقوقی کارش رو ادامه میداده
با سلام و وقت بخیر
بخشنامه و بندی که اشاره فرمودید، در این خصوص صحبت می کند که علی الراس شدن و رد دفاتر در موضوع مالیات عملکرد (که در حال حاضر موضوع علی الراس نیز از قانون حذف شده و موضوعیت ندارد) موجب نمی شود که در مالیات بر ارزش افزوده هم به صورت علی الراس یا در حال حاضر براساس همان نسبت سود فعالیت و … برای مودی اعتبار محاسبه شود و در واقع محاسبات مالیات عملکرد در این شرایط را از محاسبات مالیات بر ارزش افزوده مستقل می داند و ممیز ارزش افزوده مکلف به رسیدگی کامل است و نمی تواند به تشخیص ممیز مالیات بر عملکرد اتکا کند.
در این بند صراحتا عبارت عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر را قید نموده است. شخصی که مشمول تبصره ماده 100 باشد و اقدام به ارسال آن نماید، در واقع اظهارنامه تسلیم نموده است و از شمول موارد این بنده خارج می شود. در فرم تبصره ماده 100 ، یا فروشی را که سازمان برای شما در نظر گرفته تایید نموده اید و یا فروش خودتان را ابراز کرده اید، اما تحت هر 2 حالت، مبلغی را به عنوان فروش و درآمد به سازمان ابراز کرده اید و یعنی این مبلغ را به عنوان درآمد خود پذیرفته اید. بدیهی است چنانچه مشمول مالیات بر ارزش افزوده باشید، فروش و درامدی که خودتان پذیرفته اید و ابراز کرده اید، به عنوان اولین معیار در محاسبه ی ماخذ مشمول مالیات بر ارزش افزوده لحاظ خواهد شد. بنابراین نمی توان گفت که این مبلغ، مبلغ برآوردی و بدون مستندات و شواهد محسوب می شود.
در خصوص بخش دوم پرسش شما، چنانچه این مبلغ درآمد شما نبوده ، در فرم تبصره ماده 100 نیز نباید به عنوان فروش می پذیرفتید، بلکه باید اظهارنامه ارسال می کردید و در زمان رسیدگی مالیات بر عملکرد با ارائه ی همین مستندات ، غیردرامدی بودن را اثبات می کردید. در حال حاضر با پذیرش این مبلغ به عنوان درامد در اظهارنامه ی مالیات بر عملکرد، اثبات غیردرامدی بودن آن در رسیدگی ارزش افزوده بسیار پیچیده خواهد بود. چون تشخیص درامد مشمول مالیات بر ارزش افزوده براساس اطلاعات مندرج در سامانه ها و منابع مالیاتی، طبق کلیه دستورالعمل ها اولین روش تشخیص برای ممیزین محسوب می شود.
لطفا برای ارسال پاسخ وارد شده یا ثبت نام کنید