ارتباط حد نصاب معاملات با صورت معاملات فصلی

ارتباط حد نصاب معاملات با صورت معاملات فصلی

حد نصاب معاملات چه کاربردی دارد ؟

حد نصاب معاملات به مبلغی گفته می شود که هرساله توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین می گردد . این مبالغ بدین منظور تعیین می شود که اگر در یک فصل معاملات انجام شده از حد نصاب معاملات کمتر باشد ، نیازی به ارائه ی اطلاعات طرف معامله نباشد . به همین منظور براساس ماده 3 قانون برگزاری مناقصات معاملات به سه دسته ی معاملات کوچک ، معاملات متوسط و معاملات بزرگ تقسیم می شوند .

کاربرد حد نصاب معاملات در صورت معاملات فصلی چیست ؟

دو کاربرد حد نصاب معاملات در حسابداری بدین صورت است :

ابتدا در صورت معاملات فصلی ، بدین صورت که براساس آخرین اطلاعیه های گزارش معاملات خرید و فروش از اشخاص حقیقی و حقوقی ، در صورتی که مبلغ خرید و فروش از 5 درصد میزان حدنصاب معاملات کوچک کمتر باشد ، می توان آن ها را به صورت رکوردهای تجمیعی در سامانه معاملات فصلی ثبت کرد . کاربرد دوم هم بدین صورت است که اگر قیمت تمام شده دارایی تحصیل یا ایجاد شده کمتر از 10 درصد حد نصاب معاملات کوچک باشد ، در سال تحصیل قابل استهلاک خواهد بود ( به عنوان هزینه ی دوره شناسایی می شود ) .

حد نصاب معاملات در سال 1401 به چه صورت بود ؟

براساس مصوبه هیئت وزیران به شماره 43229/ت 59799 هـ مورخ 1401/03/21 حد نصاب معاملات موضوع ماده (3) قانون برگزاری مناقصات – مصوب 1383- به شرح زیر تعیین شد : الف- معاملات کوچک: معاملاتی که مبلغ معامله تا سقف مبلغ یک میلیارد (1,000,000,000) ریال باشد. ب- معاملات متوسط : معاملاتی که مبلغ معامله بیشتر از سقف معاملات کوچک بوده و از مبلغ ده میلیارد (10,000,000,000) ریال تجاوز نکند. پ- معاملات بزرگ: معاملاتی که مبلغ برآورد اولیه آن ها بیش از مبلغ ده میلیارد (10,000,000,000) ریال باشد.

سامانه مودیان نقطه ی پایان صورت معاملات فصلی

براساس اطلاعیه های صادره از سوی سازمان امور مالیاتی کشور ، با توجه به قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ، ارسال صورت حساب های الکترونیکی به سامانه مودیان به منزله ی ثبت آن در سامانه فهرست معاملات موضوع ماده 169 قانون مالیات های مستقیم بوده و فروشنده و خریدار تکلیف اضافی در این خصوص نخواهند داشت . البته لازم به توضیح است مودیان مکلف هستند بابت کلیه ی معاملات خود که در سامانه مودیان درج نمی شود  مقررات موضوع ماده 169 قانون مالیات های مستقیم را رعایت نمایند .

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا