ساماندهی مشوق های مالیاتی در برنامه هفتم توسعه

ساماندهی مشوق های مالیاتی در برنامه هفتم توسعه

اصلاح بند (ث) از ماده 27 لایحه برنامه هفتم توسعه

به دنبال تدوین لایحه برنامه هفتم توسعه توسط دولت، در بند (ث) از ماده 27 این لایحه اعطای هر گونه مشوق مالیاتی ممنوع اعلام شده بود اما با توجه به مکاتبات صورت گرفته بین مجلس و دولت قرار شد با اضافه شدن تبصره ای به این ماده، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه از شمول بند (ث) ماده ۲۷ این لایحه مستثنی گردد.

این اتفاق در حالی رخ داد که براساس بند (ث) از ماده 27 لایحه برنامه هفتم، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف بود ظرف 6 ماه پس از ابلاغ برنامه، ساز و کارهای قانونی به منظور کاهش تخفیفات، اعتبار مالیاتی، نرخ صفر، معافیت یا بخشودگی و ترجیحات مالیاتی و گمرکی ایجاد نماید ولی این موضوع مورد مخالفت نمایندگان مجلس قرار گرفت و در صحن علنی کمیسیون برنامه هفتم توسعه این بند از لایحه اصلاح گردید.

ساماندهی کردن معافیت های مالیاتی به منظور تقویت فعالیت های مولد

اصلاحات انجام شده توسط کمیسیون برنامه هفتم در خصوص این موضوع بدین صورت است که مطابق با بند جدید، وزارت اقتصاد با همکاری سازمان برنامه و بودجه موظف است در مدت ۶ ماه بعد از ابلاغ برنامه، لوایح قانونی مورد نیاز برای کاهش تخفیف‌های مالیاتی، اعتبار مالیاتی، نرخ صفر، معافیت مالیاتی و ترجیحات مالیاتی و گمرکی را به منظور سامان‌دهی معافیت‌های غیرضرور و تقویت معافیت‌های منجر به رشد اقتصادی را تنظیم و ارائه کند. با توجه به اصلاحات انجام شده توسط مجلس، مشوق‌های مالیاتی باید به گونه ای ساماندهی گردد که منجر به تقویت فعالیت های مولد در کشور شود و معافیت های غیرضروری هم بایستی مدیریت گردد.

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا