اقدامات لازم جهت واگذاری سهام به صندوق تامین اجتماعی
در چند هفته اخیر دولت اعلام کرده که تبصره 2 قانون بودجه 1401 اجرایی خواهد شد. این تبصره به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز تامین اجتماعی به واسطه واگذاری سهام دولت و فروش آن اجرایی می شود. در این چند هفته در شورای هماهنگی اقتصادی با حضور رئیس جمهور جلسه ای برگزار شد. در این جلسه در رابطه با تسویه سهام های دولت به صندوق تامین اجتماعی تصمیماتی گرفته شد.
تامین نقدینگی تامین اجتماعی با واگذاری سهام دولت
علی اکبر عیوضی که یکی از اعضای کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی است، در خصوص واگذاری اموال دولتی به این سازمان توضیحاتی را ارائه نمود. او بیان کرد: با واگذار نمودن 90 هزار میلیارد به تامین اجتماعی در سال جاری، باز هم دولت 460 هزار میلیارد به این سازمان بدهی دارد. این سازمان بیشتر از 40 هزار میلیارد نیز از سال های گذشته طلب دارد. کارشناسان تامین اجتماعی ایده ای را مطرح نمودند که دولت از انباشته شدن بدهی های خود جلوگیری نماید. زیرا در این صورت دولت هر بار مجبور به پرداخت بخش قابل توجهی از سهام دولت به عنوان بدهی های خود به تامین اجتماعی می باشد.
کارشناسان دلیل افزایش بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی را دلایل مختلفی بیان کردند. عبدالله مختاری گفت: در صورتی که دولت بخواهد سهام دولت را به عنوان بدهی خود به تامین اجتماعی پرداخت نماید، باید به فکر نقدشوندگی آن نیز باشد. از طرفی این سهام ها به هیچ عنوان نباید اموال سازمان تامین اجتماعی و یا کارگران آن باشند. او در ادامه بیان کرد: اختیار سهام دولت و شرکت های دولتی به اختیار خود دولت می باشد. بنابراین واگذاری آن ها نیز به اختیار دولت است. اما معمولا دولت سهام هایی را به تامین اجتماعی واگذار می کردند که متعلق به خود کارگران این سازمان بودند. این کار خیانت در امانت تلقی می شود و درست نیست. به همین دلیل بهتر است دولت بدهی تامین اجتماعی را به صورت نقدینگی پرداخت نماید.