مقایسه مالیات پرداختی کارمندان با صاحبان مشاغل

مقایسه مالیات پرداختی کارمندان با صاحبان مشاغل

ایجاد فشار بر اصناف مبنی بر وصول مالیات بیشتر صحت ندارد

مهدی موحدی بکنظر، رییس مرکز برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی اظهار داشت : بر اساس آمار رسیده، در سال گذشته حقوق بگیران دولتی ، به طور متوسط سالانه 9 میلیون تومان مالیات پرداخت نموده اند و این در حالی است که طبق گزارش ها این رقم برای سایر مشاغل، سالانه 2 میلیون و 500 هزار تومان بوده است . او ادامه داد : بر این اساس انتقادهای وارده، مبنی بر ایجاد فشار بر روی اصناف به منظور وصول مالیات بیشتر موضوعیت ندارد، چرا که هیچ تفاوت و تمایز بنیادی در پایه‌ و نرخ‌های مالیاتی نسبت به سال گذشته رخ نداده است و نکته ی مهم این است که در حوزه ی صاحبان مشاغل ، رسیدگی های مالیاتی را آغاز کرده ایم و تنها تفاوت ایجاد شده نسبت به سال گذشته ، ساماندهی حساب های فروش بود که محقق شد .

در سال جاری، تغییرات صورت گرفته و اجرایی شدن بند “م”  تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۰ که ناظر بر حساب‌های متصل به دستگاه‌های پوز و درگاه‌های پرداخت بود، منجر به ایجاد شفافیت در حوزه ی درآمد و فروش صاحبان مشاغل شد و این کار باعث گردید که اعداد و ارقام حساب های فروش به صورت سیستمی پایش شود . همین مسئله باعث شد مالیات ابرازی مشاغل در اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، جهش سه برابری پیدا کند .  به گفته ی موحدی عامل دیگری که منجر به افزایش درآمدهای مالیاتی شده این است که شاهد اجرای قانون بودیم ، پس فضای ایجاد شده مبنی بر اینکه سازمان امور مالیاتی، فشاری را بر صاحبان مشاغل و مودیان تحمیل می کند صحت ندارد .

مقایسه مالیات پرداختی کارمندان نسبت به صاحبان مشاغل

رییس مرکز برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی در این خصوص بیان کرد : طبق گزارش‌ها، سال گذشته هر کارمند به طور میانگین سالانه ۹ میلیون تومان مالیات پرداخت کرده است و این در حالی است که از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مودی در گروه سایر مشاغل ، ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده مالیات دریافت شده است ، به عبارت بهتر هرکدام از این مشاغل، سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان مالیات پرداخت کرده اند . این آمار بدین معنی است که در یک سال، یک طلافروش و پزشک، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان مالیات پرداخت کرده اند و کسی هم که در روستا یک مغازه دارد همین مبلغ را پرداخت نموده است، سوالی که پیش می آید این است : آیا پرداخت این میزان مالیات توسط یک پزشک از نظر جامعه قابل قبول است ؟

به همین علت سازمان امور مالیاتی در تلاش است تا مالیات واقعی از صاحبان مشاغل ستانده شود و به همین علت ساز و کارهایی توسط این سازمان در نظر گرفته شده تا فشاری به این گروه وارد نگردد و نتیجه ی کار جلوگیری از فرارهای مالیاتی باشد ، تا شاهد تحقق عدالت مالیاتی باشیم و هر مودی مالیات حقه و واقعی خود را پرداخت نماید .

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا