لغو ماده ۱۰۳ آیین دادرسی کار؛ رأی جدید دیوان عدالت اداری
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری طی حکمی اعلام کرد که ماده ۱۰۳ آیین دادرسی کار با نظر فقهای شورای نگهبان مغایرت دارد و این ماده از زمان تصویب خود باطل اعلام شده است.
جزئیات ماده ۱۰۳ آیین دادرسی کار بدین شرح است: طبق متن ماده ۱۰۳ آیین دادرسی کار، در صورت بروز اشتباهاتی مانند خطای محاسباتی، سهو قلم یا سایر اشتباهات واضح، امکان اصلاح رأی تنها با درخواست شخص ذینفع و قبل از اجرای حکم وجود داشت.
شاکی پرونده اعلام کرده بود که محدود کردن اصلاح رأی به درخواست ذینفع، حتی در مواردی که اشتباه یا خطا به وضوح مشخص باشد، باعث تضییع حقوق افراد میشود. بر اساس این ماده، هیأت رسیدگیکننده نمیتوانست بدون رضایت و درخواست ذینفع اقدام به اصلاح رأی کند، حتی در مواردی که اشتباه رأی کاملاً روشن بود.
نظر شورای نگهبان درباره جنبه شرعی ماده ۱۰۳
به موجب نامه شماره ۱۰۲/۳۸۳۱۴ مورخ ۱۴۰۲/0۶/۱۳ از قائم مقام دبیر شورای نگهبان، اعلام شد که شرط اصلاح احکام و آراء صادره به درخواست ذینفع در مواردی که حقوق فردی تضییع شود، خلاف شرع است.
رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
در راستای تبعیت از نظر فقهای شورای نگهبان و بر اساس ماده ۸۷ قانون دیوان عدالت اداری، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ماده ۱۰۳ آیین دادرسی کار را در حد اعلام شده از سوی شورای نگهبان، خلاف شرع تشخیص داده و آن را مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۱۳ و ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری، از زمان تصویب باطل اعلام کرد. این رأی طبق ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰) معتبر بوده و ملاک تصمیمگیری و رسیدگی در تمامی مراجع قضایی و اداری خواهد بود.