سامانه مودیان مانع از انجام فرارهای مالیاتی مشاغل خاص
جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان یک قانون جامع و کاربردی است که می توان با اجرای درست آن مانع از انجام فرارهای مالیاتی توسط برخی مشاغل خاص و پردرآمد شد. در همین راستا مجلس با تصویب این قانون رسالت خود را انجام داده است و اکنون سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان مجری باید این قانون را در عمل اجرایی کند، لذا این انتظار از نظام مالیاتی می رود که مانع از انجام فرارهای مالیاتی توسط مودیان پردرآمد گردد.
نهادهای نظارتی و امنیتی بایستی به نظام مالیاتی کشور کمک کنند
کوچکینژاد در ادامه افزود: برخی مشاغل مانند پزشکان، رستوران ها و مشاغل دیگری از این دست هستند که قانون را نادیده می گیرند و با اخذ وجه نقد از مشتری اقدام به دور زدن قانون می کنند که این کار نظارت را برای سازمان امور مالیاتی سخت می کند. به همین علت عقیده ی اینجانب این است که نهادهای نظارتی و امنیتی باید به سازمان امور مالیاتی کشور کمک کنند چراکه شناسایی فرارهای مالیاتی به تنهایی امکان پذیر نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای همچنین عنوان کرد: براساس پیش بینی های انجام شده انتظار می رود که در سال جاری اخذ مالیات از مودیان حدود 700 هزار میلیارد تومان باشد و به همین منظور اصلاحاتی در ساختار نظام مالیاتی کشور صورت گرفته تا فرارهای مالیاتی به حداقل برسد و وظیفه ی مجلس این است تا حساسیت سایر دستگاه ها را در این زمینه بالا ببرد تا سازمان امور مالیاتی بتواند وظیفه ی قانونی خود را به نحو مطلوبی انجام دهد.
هوشمندسازی به منظور برقراری عدالت مالیاتی
یکی از تغییرات ایجاد شده در ساختار نظام مالیاتی کشور هوشمندسازی نظام مالیات ستانی است که با بهره گیری از اطلاعات سیستمی به تشخیص مالیات مودیان می پردازد. اما نباید به همین جا اکتفا کرد و بایستی تلاش ها را در این زمینه افزایش داد تا بتوان به برقراری عدالت مالیاتی در جامعه کمک کرد و برای تامین مخارج جاری کشور به منابع درآمدی پایدار اتکاء کرد.
همچنین آمارها نشان می دهند که 90 درصد اصناف، مالیاتی کمتر از 10 میلیون تومان در سال پراخت می کنند و این در حالی است که میانگین مالیات پرداختی یک کارمند سالانه بین 5 تا 6 میلیون تومان است و این مسئله نشان می دهد که سهم کارمندان در پرداخت مالیات ها از برخی اصناف بیشتر است به طوری که در سال گذشته مالیات بر درآمد حقوق بگیران 12 درصد از کل درآمدهای مالیاتی کشور بوده و سهم اصناف از درآمدهای مالیاتی تنها 5 درصد بوده است.