باید ها و نباید های تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه

باید ها و نباید های تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه

مالیات بر عایدی سرمایه راهی برای کنترل فعالیت های سوداگرانه

در جهت تغییر سیاست های سازمان امور مالیاتی و ایجاد تحول در راستای هوشمندسازی نظام مالیات ستانی کشور ، یکی از طرح هایی که احتمال تصویب آن در مجلس شورای اسلامی وجود دارد ، طرح مالیات بر عایدی سرمایه است . گفتنی است که هدف از اجرای این طرح مبارزه با فعالیت های سوداگرانه می باشد تا از این طریق بتوان شرایط اقتصادی کشور را بهبود بخشید . البته اظهار نظرها در خصوص این طرح متفاوت است . قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی به همراه بیش از ۱۰۰ تشکل مردمی و دانشجو نسبت به طرح مجلس در خصوص مالیات بر عایدی سرمایه بیانه ای صادر کرد، در این بیانیه آمده است : همان گونه که مطلع هستید ، فعالیت‌های سرمایه‌گذاری با هدف کسب درآمد در بلند مدت انجام می‌گردد اما فعالیت‌های سوداگرانه به دنبال کسب سود در کوتاه‌ترین زمان ممکن بوده و با ایجاد تلاطم در بازارها موجب افزایش نابرابری درآمدی می‌شود .  مجلس محترم شورای اسلامی با درکی درست و با هدف مقابله و کنترل فعالیت‌های سوداگرانه اقدام به ارائه طرح مالیات بر عایدی سرمایه نموده و خلاء عدم وجود این پایه مالیاتی در کشور تاکنون به شدت احساس شده است.

مالیات بر عایدی سرمایه نباید عجولانه تصویب شود

البته پس از بررسی این طرح ، ایراداتی به آن وارد است که اگر این نقاط ضعف برطرف نگردد ، برخلاف انتظارها این طرح نه تنها از فعالیت های سوداگرانه جلوگیری نخواهد کرد، بلکه موجب نارضایتی اصناف و عموم مردم نیز خواهد گردید. گفتن این نکته لازم و ضروری است که مدت زمان تصویب و اجرا شدن این طرح در بازه ۲ تا ۳ ساله می‌باشد و بر خلاف گفته‌های مسئولین، درمانی سریع برای وضع کنونی اقتصاد کشور نمی‌باشد لذا تصویب عجولانه این طرح نه تنها تورم را مهار نخواهد کرد بلکه با وجود نقاط ضعف موجود ، منجر به ایجاد تلاطم در بازار خواهد شد .

یکی از نقاط ضعف این طرح ، تخصیص کارپوشه تجاری و غیر تجاری به تمامی اشخاص و الزام صدور صورتحساب الکترونیکی برای انجام کلیه معاملات و مراودات آن هاست که این امر نیازمند صرف مدت زمان طولانی می‌باشد و در نهایت منجر به ایجاد نارضایتی در اصناف مختلف کشور خواهد شد . در خصوص محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه هم مواردی از قبیل پیچیدگی در محاسبات و نرخ های بالا منجر به خروج بخشی از سرمایه ها از کشور شده و بخش دیگری از سرمایه ها را در داخل کشور محصور می کند و این قفل شدگی سرمایه در بازارها منجر به رکود خواهد شد .

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

آخرین سوالات
دکمه بازگشت به بالا

کارگاه جامع آنلاین سامانه مودیان

شروع جلسات از: 1404/1/17