به ازای هرسال، 6 ماه به سن بازنشستگی افزوده می شود
یکی از مواردی که در برنامه هفتم توسعه به آن پرداخته شده تعیین شرایط سنی برای بازنشستگی است. در ماده 66 از لایحه ی برنامه هفتم و تبصره های آن مواردی در رابطه با این موضوع مطرح شده که براساس آن، در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، در کلیه ی سازمان ها و صندوق های بازنشستگی به ازای هر سال، 6 ماه به سن و سابقه قابل قبول برای احراز شرایط بازنشستگی افزوده خواهد شد. لازم به توضیح است که اگر کارفرمای شخص دولت باشد و شخص بیمه شده دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر باشد، شخص می تواند تا سن 65 سالگی به کار خود ادامه دهد. همچنین در این ماده از لایحه برنامه هفتم این گونه ذکر شده که اعضای هیأت علمی دانشگاهها و قضات تابع ضوابط و مقررات خود هستند و این شرایط برای این قبیل افراد موضوعیت ندارد.
در تبصره یک و دو این ماده از لایحه برنامه هفتم در خصوص صندوق های بازنشستگی چنین آمده: در مورد صندوقهای بازنشستگی که در آن ها حداقل سن بازنشستگی تعیین نشده است، در سال اول برنامه هفتم حداقل سن لازم برای بازنشستگی ۵۳ سال خواهد بود. همچنین صندوقهای بازنشستگی که شرط سنی بازنشستگی مشمولان آنها ۶۰ سال و بالاتر است از مفاد این حکم مستثنی هستند.
زنان شاغل در صورت فرزندآوری مشمول سنوات ارفاقی می شوند
در لایحه برنامه هفتم توسعه شرایطی هم برای زنان شاغل در نظر گرفته شده که در صورت داشتن شرایط تعیین شده این قبیل افراد مشمول سنوات ارفاقی خواهند شد. در مورد سنوات ارفاقی باید گفت که اگر زنان شاغل از زمان اجرا شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت صاحب فرزند شوند به ازای هر فرزند، یک سال از سن بازنشستگی آنان کسر خواهد شد و قانون گذار در خصوص فرزند سوم به بعد سنوات ارفاقی را از یک سال، به یک سال و نیم افزایش خواهد داد. البته لازم به ذکر است که حداکثر سقف سنوات ارفاقی 7 سال و برای مشاغل سخت و زیان آور حداکثر 5 سال خواهد بود. در مورد سن بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هم قانون گذار عنوان داشته که حداقل سن بازنشستگی در این گونه مشاغل، برای زنان 45 و مردان 50 سال خواهد بود.