تغییر رویه در رسیدگی به بدهی‌های قطعی شده

تغییر رویه در رسیدگی به بدهی‌های قطعی شده

مهم برای کارفرمایان مشمول سازمان تأمین اجتماعی

سازمان تأمین اجتماعی در تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۰۲ طی نامه شماره ۷۱۰۰/۱۴۰۳/۶۴۹۲، تغییرات مهمی را در نحوه رسیدگی به بدهی‌های قطعی شده کارفرمایان اعلام کرده است. این تغییرات در راستای اجرای آرای دیوان عدالت اداری و با هدف تسهیل و تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌ها صورت گرفته است.

خلاصه تغییرات انجام شده بدین شرح است:

 این تغییرات مربوط به نحوه اجرای آرای دیوان عدالت اداری در خصوص بدهی‌های قطعی شده کارفرمایانی است که در مهلت قانونی نسبت به بدهی اعلام شده اعتراض نکرده‌اند. در گذشته، برخی از شعب دیوان عدالت اداری در خصوص بدهی‌هایی که به دلیل عدم اعتراض کارفرما قطعی شده بودند، بر لزوم طرح مجدد موضوع در هیئت‌های تشخیص مطالبات تأکید داشتند. بر اساس نامه جدید سازمان تأمین اجتماعی، هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تشخیص مطالبات، در ابتدا باید به صورت شکلی پرونده را بررسی کرده و موارد زیر را تعیین کنند:

1. صحت ابلاغ بدهی به کارفرما

2. مهلت قانونی اعتراض کارفرما

3. وجود یا عدم وجود دلایل موجه قانونی برای عدم اعتراض

در صورتی که پرونده از نظر شکلی دارای ایراد باشد (مثلاً ابلاغ صحیح انجام نشده باشد)، هیئت باید نسبت به رفع ایراد اقدام کند. در صورتی که پرونده از نظر شکلی صحیح باشد، هیئت می‌تواند قرار رد اعتراض صادر کند یا در صورت لزوم، به موضوع بدهی رسیدگی ماهوی نماید.  این رویه جدید فقط در خصوص آرای دیوان عدالت اداری با موضوع بدهی‌های قطعی شده به دلیل عدم اعتراض در مهلت قانونی قابل اجراست و در سایر موارد، بدهی قطعی فقط در چهارچوب مواد (16) و (17) آیین نامه هیئت‌های تشخیص مطالبات، قابلیت طرح مجدد در هیئت‌ها را دارد. این تغییرات تا زمان صدور آیین‌نامه اصلاحی جدید، معتبر خواهد بود.

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا