جرایم قابل بخشش و غیرقابل بخشش مالیاتی

جرائم قابل بخشش و غیرقابل بخشش مالیاتی

انواع جرایم مالیاتی

در راستای اجرای تکالیف مالیاتی  توسط مودیان ، سازمان امور مالیاتی جرایمی را در نظر گرفته است و به این علت که اجرای تکالیف مالیاتی توسط مودیان برای سازمان امور مالیاتی اهمیت دارد لذا این جرایم در نظر گرفته شده می تواند به عنوان یک عامل یازدارنده عمل نماید . به همین منظور سازمان امور مالیاتی دو نوع جریمه را برای متخلفین در نظر گرفته است ، یک گروه از جرایم را جرایم قابل بخشش می گویند  و گروه دوم را جرایم غیر قابل بخشش می نامند .

در صورتی که مودیان نسبت به پرداخت اصل بدهی مالیاتی خود اقدام نمایند و برای سازمان امور مالیاتی مشخص شود که مودی از شرایط لازم جهت بخشودگی مالیاتی برخوردار است، بسیاری از جرایم مالیاتی قابل بخشش هستند. اما بخشی از جرایم هستند که تحت هیج عنوانی قابل بخشش نیستند و برای متخلفین در قانون مجازات هایی در نظر گرفته شده. لذا قانون گذار در ماده 192 قانون مالیات های مستقیم به معرفی جرایم غیر قابل بخشش پرداخته و عنوان کرده که :

جربمه مربوط به عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی

جریمه ای که ناشی از کتمان درآمد باشد و

جریمه که علت آن درج هزینه غیرواقعی ( ساختگی ) در اظهارنامه باشد جزء جرایم غیر قابل بخشش هستند.

بخشودگی جرایم قابل بخشش

سازمان امور مالیاتی در بخشنامه شماره 200/43071/د به تاریخ 1401/07/16 عنوان داشته :

به منظور سرعت بخشیدن به روند رسیدگی پرونده های مالیاتی و طولانی نشدن فرآیند مراحل دادرسی مالیاتی مشروط بر اینکه مودیان حداکثر تا تاریخ  1401/08/16 ، از اعتراض خود در هر مرحله از دادرسی انصراف دهند و بدهی مالیاتی خود را پرداخت نمایند یا ترتیبات پرداخت آن را فراهم کنند، از بخشودگی 100 درصد جرایم قابل بخشش برخوردار می شوند.

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا