مالیات بر عملکرد به چه معناست ؟
مالیات عملکرد یکی از انواع مالیاتی است که هرساله پس از اتمام سال مالی، صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی ملزم به پرداخت آن هستند . براساس الزامات قانونی درآمد کلیه ی فعالان اقتصادی اعم از حقیقی و حقوقی پس از کسر معافیت های تعیین شده در قانون مشمول مالیات بردرآمد است . در حقیقت اگر نتیجه ی عملکرد یک فعال اقتصادی منجر به سود گردد ، هزینه های کسب و کار از جمله هزینه تامین مواد اولیه، هزینه استهلاک و هزینه های حقوق و دستمزد از سود به دست آمده کسر می گردد و الباقی مبلغ سود مشمول مالیات خواهد بود و درصدی از سود خالص به دست آمده تحت عنوان مالیات بر عملکرد در نظر گرفته خواهد شد .
درصد مالیات برعملکرد اشخاص حقوقی چقدر است ؟
در خصوص مالیات بر عملکرد لازم به توضیح است که این مالیات مربوط به پایان سال مالی شرکت هاست که این دوره ی مالی برای اشخاص حقیقی منطبق با سال مالیاتی خواهد بود اما برای اشخاص حقوقی لزوما این گونه نیست و سال مالی اشخاص حقوقی هم می تواند منطبق با سال مالیاتی باشد و هم نباشد . قانون گذار در ماده 105 قانون مالیات های مستقیم ، نرخ مالیات بر عملکرد اشخاص حقوقی را 25 درصد در نظر گرفته است و مودیان موظف هستند حداکثر تا ۴ ماه پس از پایان سال مالی اظهارنامه مالیات بر عملکرد خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند .
درصد مالیات بر عملکرد اشخاص حقیقی چقدر است ؟
مالیات بر عملکرد صرفا مخصوص اشخاص حقوقی نیست بلکه در قانون اشخاص حقیقی که دارای کسب و کار هستند هم ملزم به پرداخت چنین مالیاتی می باشند و میزان مالیات این قبیل افراد با توجه به سود خالص به دست آمده به نرخ ماده 131 قانون مالیات های مستقیم بین 15 تا 25 درصد به صورت پلکانی قابل محاسبه خواهد بود . در مورد صاحبان کسب و کار ( اشخاص حقیقی ) لازم به توضیح است که مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی برای این قبیل افراد معمولا تا پایان 31 خردادماه هرسال است و اگر افراد بعد از مهلت تعیین شده برای ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند، مشمول محاسبه جریمه مالیات عملکرد و پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی کشور خواهد شد .