مقابله با فراهای مالیاتی از طریق همکاری با دستگاه های نظارتی
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در دیداری با مدیران سازمان و رئیس قوه ی قضائیه پیرامون موضوع معاملات صوری عنوان داشت : این معاملات یک مسئله ی ملی است که مرتفع کردن آن نیازمند عزمی همه جانبه است و لازم است که همه دستگاه ها به خصوص قوه قضائیه جهت حل ریشه ای مسئله شرکت های صوری و معاملات صوری در کشور همکاری داشته باشند . دکتر منظور ادامه داد که یکی از اقدامات مهم سازمان امور مالیاتی کشور در جهت کاهش فرارهای مالیاتی ، دریافت کمک از نیروی انتظامی و نهادهای نظارتی و تشکیل پرونده برای شرکتها صوری با کمک دستگاه قضایی است .
در همین راستا دکتر منظور اشاره ای هم به آمارها کرد و اظهار داشت : در سال جاری 290 فقره جرم مالیاتی به ثبت رسیده است که از این عدد ، 63 مورد منجر به صدور حکم شده ، همچنین در چند فقره اول پرونده های فرار مالیاتی شرکتهای صوری، حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی به تشخیص سازمان امور مالیاتی وجود داشته است و اخیرا یکی از افراد سرشناس که در حوزه ی فولاد فعالیت داشته به پرداخت 300 میلیارد تومان مالیات تمکین کرده است .
هوشمندسازی به تنهایی کافی نیست
دکتر منظور در ادامه افزود : با توجه به این که ناآگاهی مردم زمینه ساز سودجویی شرکت های صوری است ، ضرورت وجود برنامه های آموزشی و آگاهی بخشی به جامعه ، در کنار برخوردهای قضایی با این قبیل شرکت ها و معاملات صورت گرفته حس می شود و این اقدامات باید با جدیت توسط سازمان امور مالیاتی دنبال گردد .
در پایان این دیدار حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه نیز عنوان داشت که هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور الزام آور است لذا تصمیم گیرندگان امر باید در این راستا توجه و تلاش بیشتری داشته باشند . وی ادامه داد که در برخی موارد شرکت ها صوری نیستند، اما شخصی را که به عنوان مدیرعامل گذاشته اند صوری است ، لذا هوشمندسازی نظام مالیاتی نمی تواند به صورت کامل مانع از ایجاد برخی تخلفات باشد و نیاز است که تدابیر و ابتکارات دیگری هم داشت .