دستورالعمل جدید تأمین اجتماعی برای رعایت ضوابط حسابرسی

دستورالعمل جدید تأمین اجتماعی برای رعایت ضوابط حسابرسی

کاربرگ‌های جدید تأمین اجتماعی راهنمایی برای افزایش دقت در حسابرسی بیمه

سازمان تأمین اجتماعی به منظور تسهیل و شفاف‌سازی فرآیند حسابرسی، دستورالعمل جدیدی برای رعایت ضوابط کاربرگ‌های سه موسسه حسابرسی تأمین اجتماعی منتشر کرد. این دستورالعمل با هدف ارتقاء کیفی بازرسی از دفاتر قانونی شرکت‌ها و موسسات تحت پوشش تأمین اجتماعی تدوین شده و به تمامی واحدهای تابعه و ادارات کل استان ابلاغ شده است.

مفاد اصلی این دستورالعمل بدین شرح است:

زمان ثبت رویداد مالی: ثبت رویدادهای مالی باید به صورت ماهیانه و بر اساس اسناد هزینه یا قرارداد انجام شود و سفارش کالا مورد بررسی قرار گیرد.

استعلام کد کارگاهی: استعلام کد کارگاهی از کارگاه‌های فعال واحد تولیدی باید به صورتی انجام شود که واحد تولیدی دارای جواز کسب بوده و ماهیت سفارشی فروشنده داشته باشد. در صورت خرده‌فروشی بودن، سند مربوطه باید ضمیمه شود.

تکمیل فرم فایده: تکمیل فرم فایده و هزینه پرداخت حق بیمه باید از طریق ماده ۳۸ یا ۴۷ قانون سازمان تأمین اجتماعی صورت گیرد.

بررسی امکان اخذ مفاصا حساب: در صورت پرداخت حق بیمه از طریق ماده ۳۸، بررسی امکان اخذ مفاصا حساب با استفاده از بند ۱۴ و ۱۵ بخشنامه تنقیح و تلخیص مقاطعه کار توسط واحد تولیدی، که اخذ سپرده بیمه با ضریب ۷.۷۸ درصد با کسر از صورت حساب الزامی است. حق بیمه از طریق ماده ۴۷، مبلغ توافق شده با واحد تولیدی خالص منعقد می‌گردد و زمان پرداخت حق بیمه آن در زمان حسابرسی سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود. واحد مالی موظف است مبلغ سپرده حق بیمه را به منظور آگاهی از هزینه‌های پرداختی در زمان حسابرسی در حساب‌های خود نگهداری کند.

اخذ مفاصا حساب ماده ۳۸: در صورت اخذ مفاصا حساب ماده ۳۸ با طرف حساب های مستمر در دوره مالی با اتمام آن دوره، با مبلغ ناخالص کارکرد کل گردش حساب واحد تولیدی با درج شماره صورت حساب های صادره / قرارداد منعقده، یک نسخه از آن با فرمت نامه درخواست ایجاد ردیف پیمان به شعبه پرداخت زای واحد تولیدی توسط کارفرما ارسال خواهد شد.

این دستورالعمل به کارفرمایان و واحدهای تولیدی کمک می‌کند تا با رعایت دقیق ضوابط حسابرسی، از بروز مشکلات قانونی و مالی جلوگیری کنند. همچنین، شفافیت در حساب‌ها و اطمینان از صحت پرداخت‌های بیمه‌ای را افزایش می‌دهد.

 

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

آخرین سوالات
دکمه بازگشت به بالا

کارگاه جامع آنلاین صفر تاصد

سامانه مودیان + ارزش افزوده

ویژه 1404 با آخرین تغییرات