امکان رسیدگی همزمان به آرای مالیاتی در دیوان عدالت اداری و هیات ماده ۲۵۱ مکرر
مطابق با جدیدترین پاسخ قانونی که از سوی معاونت حقوقی و امور پژوهش دیوان عدالت اداری منتشر شده است، امکان رسیدگی همزمان به موضوع اعتراض مؤدیان مالیاتی در دیوان عدالت اداری و هیات رسیدگی موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم تأیید شد. این خبر براساس نامه رسمی دیوان عدالت اداری و نظر مشورتی کمیسیون اقتصادی این نهاد اعلام شد.
براساس متن نامه، رسیدگی در دیوان عدالت اداری عمدتاً با هدف بررسی نقض قوانین یا مخالفت با مقررات انجام میشود، در حالی که بررسیها در هیات سهنفره موضوع ماده ۲۵۱ مکرر به ادعای غیرعادلانه بودن مالیات مستند به مدارک و دلایل کافی تمرکز دارد.
شرایط بررسی در هیات ماده ۲۵۱ مکرر
مطابق با تصریح ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، اعتراض مؤدیان به مالیاتهای قطعی و غیرمستقیم که در هیچ مرجع دیگری قابل طرح نباشد، در چارچوب این ماده قابل بررسی است. در چنین مواردی، وزیر امور اقتصادی و دارایی این پروندهها را به هیاتی سهنفره جهت رسیدگی ارجاع میدهد. رأی صادره از این هیات بهصورت قطعی و لازمالاجرا خواهد بود.
آیا رسیدگی در دیوان عدالت اداری مانع از اعمال ماده ۲۵۱ مکرر میشود؟
پاسخ صریح دیوان عدالت اداری این است که رأیگیری و رسیدگی در دیوان عدالت اداری مانعی برای درخواست رسیدگی به اعتراضات مالیاتی مؤدیان در چارچوب ماده ۲۵۱ مکرر ایجاد نمیکند. به عبارت دیگر، حتی در صورت صدور رأی توسط دیوان عدالت اداری، مؤدی همچنان میتواند درخواست بررسی پرونده مالیاتی خود را در هیات سهنفره وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح کند.