رأی دیوان عدالت اداری و هیأت ۲۵۱ مکرر تداخلی ندارند

رأی دیوان عدالت اداری و هیأت ۲۵۱ مکرر تداخلی ندارند

امکان رسیدگی همزمان به اختلافات مالیاتی در دیوان عدالت اداری و هیأت ۲۵۱ مکرر

بر اساس نظر مشورتی قوه قضاییه، امکان رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی به‌صورت همزمان در دیوان عدالت اداری و هیأت ۲۵۱ مکرر وجود دارد. مطابق ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، مؤدیانی که به‌دلیل غیرعادلانه بودن مالیات قطعی خود اعتراض دارند، می‌توانند درخواست تجدیدنظر خود را به وزیر امور اقتصادی و دارایی ارائه دهند. این هیأت که از سه نفر به انتخاب وزیر تشکیل می‌شود، صلاحیت رسیدگی به این نوع شکایات را دارد و رأی صادره از آن قطعی و لازم‌الاجرا است.

در عین حال، دیوان عدالت اداری نیز به اعتراضات مربوط به آرای هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی رسیدگی می‌کند. با این حال، دیوان عدالت اداری از جنبه نقض قوانین یا مخالفت با آن‌ها به پرونده‌ها ورود می‌کند، در حالی که هیأت ۲۵۱ مکرر جنبه بررسی غیرعادلانه بودن مالیات و جنبه حقوقی موضوع را عهده‌دار است.

این نامه تأکید دارد در مواردی که درخواست اعتراض در دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار گیرد، این رسیدگی مانع استفاده مؤدی از ظرفیت ماده ۲۵۱ مکرر برای ارائه اعتراض در هیأت مربوطه نخواهد بود. به‌عبارت دیگر، رأی دیوان عدالت اداری از لحاظ حقوقی مانع طرح مجدد شکایت مالیاتی در هیأت ۲۵۱ مکرر نیست. طبق این نظر مشورتی، چنین مسئله‌ای به‌دلیل تفاوت در زمینه رسیدگی این دو مرجع حقوقی قابل پذیرش بوده و برای رفع ابهامات احتمالی در تفسیر قانون مالیات‌های مستقیم ارائه شده است.

 

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

آخرین سوالات
دکمه بازگشت به بالا

کارگاه جامع آنلاین سامانه مودیان

شروع جلسات از: 1404/1/17