طبق قانون کار، راه اندازی تعاونی مصرف کارگری الزامی است
یکی از اعضای هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در خصوص راه اندازی تعاونی های مصرف کارگری اظهار داشت: این تعاونی ها وظیفه ای است که طبق قانون کار بر گردن کارفرمایان است. ماده 153 این قانون از کارفرمایان می خواهد که امکانات کافی برای راه اندازی این تعاونی ها را فراهم کنند. در واقع از همان ابتدا، قانونگذار به مسئله ایجاد تعاونی کارگری توجه ویژه ای داشته است.
زندگی روزمره و معیشت کارگران در قانون کار اهمیت دارد
حسین حبیبی تاکید کرد: به طور کلی بر اساس قانون کار، توجه به زندگی روزمره و معیشت کارگران اهمیت فوق العاده ای دارد. تعاونی های مصرف می توانند کارکرد اساسی در این خصوص داشته باشند. مخصوصا اکنون که جامعه دچار نرخ تورم بالایی شده، اهمیت راه اندازی این تعاونی ها با توجه به تامین نیازهای زندگی کارگران بیشتر هم شده است.
بنا به سخنان این فعال کارگری هرگاه میزان نرخ تورم در جامعه بیشتر می شود، تعاونی ها می توانند خدمات ویژه ای به کارگران و کارکنان کارخانه ها و یا شرکت های خاص ارائه کنند. در چنین حالتی ویژگی مثبت این تعاونی ها توزیع کالا خارج از چرخه دلالی و با سود ناچیز است. بنابراین کالاها با قیمت های پایین تری ارائه می شوند تا کارگران برای تهیه آنها کمتر دچار مشکل شوند.
وی تصریح کرد: اصلی ترین هدف راه اندازی تعاونی مصرف کارگری در جامعه، بر اساس قانون کار، توزیع و فروش کالا با قیمت مناسب است. این تعاونی ها مشارکتی بوده و با کمک کارگران کارگاه ها و کارخانه ها شکل می گیرند. تهیه عمده کالاهای مورد نیاز، موجب کم شدن هزینه ها و در نتیجه پایین آمدن قیمت آنها در هنگام ارائه به کارگران می شود.
با ایجاد تعاونی ها توان خرید کارگران نیز افزایش پیدا می کند
حبیبی ادامه داد: تعاونی ها به گونه ای طراحی می شوند که بتوان به صورت اقساط کالاهای بادوام مصرفی را از طریق آنها تهیه کرد. به این ترتیب کارگران امکان خرید کالای مورد نظر خود به صورت قسطی و بدون بهره خواهند داشت. این همان ویژگی مهمی است که این روزها با توجه به نرخ تورم در جامعه به آن نیاز داریم.