مالیات بر عایدی سرمایه تنظیم کننده اقتصاد کشور
به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مالیات برعایدی سرمایه از جمله موارد مهمی است که در دنیا انجام گرفته و هدف از اجرای این طرح در دولت ها، تنظیم اوضاع اقتصادی می باشد . نکته ی گفتنی در خصوص این موضوع این است که اجرای این طرح در دولت یازدهم و دوازدهم با مخالفت هایی همراه بوده و به همبن علت شاهد اجرای آن نبودیم .
فقدان قانون مالیات بر عایدی سرمایه منجر به ایجاد تورم شده
رئیس مرکز پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور این طرح را همان مالیات بر دلالی و سوداگری نامیده و بیان کرده که مالیات بر عایدی سرمایه در واقع همان مالیات بر مابه التفاوت قیمت فروش از خرید می باشد و اگر نتوان این طرح را اجرایی کرد صدمات جبران ناپذیری را به اقتصاد کشور وارد می کند. مهدی موحدی ادامه داد : به علت نبود قانون در این حوزه، در سال جاری حدود 80 درصد از حجم نقدینگی در بازر مسکن منجر به ایجاد تقاضای سرمایه ای شده است . البته گفتن این نکته لازم است که مردم عادی که دارای یک خانه هستند مشمول این طرح نخواهند بود و از طرف دیگر نبود این قانون منجر به ایجاد تورم دورقمی در کشور شده است .
سامانه مودیان کمک کننده نظام اقتصادی ناکارآمد
پور ابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : در سال های گذشته اقدامات موثری در مجلس شورای اسلامی انجام شد که از جمله ی آن می توان به قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اشاره کرد که جزء زیرساخت های نظام اقتصادی کشور است و با ایجاد شفافیت اطلاعاتی ، کمک کننده ی نظام اقتصادی ناکارآمد خواهد بود و به علت اهمیت موضوع، مجلس به دنبال اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه رفت تا بتوان با ایجاد پایه های مالیاتی جدید جهت گیری نقدینگی را به سمت اقتصاد واقعی تغییر دهد. در کمیسیون اقتصادی مجلس تلاش بر این بوده تا پایه های مالیاتی جدید به ساده ترین روش ممکن تصویب شود و متناسب با نتایج آن، تعدیلاتی روی آن صورت گیرد و اگر با همین روش پیش رویم بخش عمده ای از سوداگری ها ساماندهی خواهد شد. لذا در همین راستا سازمان امور مالیاتی نیز باید به وظایف خود به بهترین شکل ممکن عمل نماید تا شاهد اجرای درست قانون باشیم .