پلمب دفاتر در صورت عدم فعالیت شرکت الزامی است ؟

پلمب دفاتر در صورت عدم فعالیت شرکت الزامی است ؟

پلمب دفاتر تجاری به چه معنی است ؟

با توجه به قوانین مصوبه ، کلیه ی اشخاص حقوقی ثبت شده در اداره ی ثبت شرکت ها باید دارای پلمب دفاتر باشند . پلمب دفاتر تجاری در اداره ی ثبت شرکت ها انجام می شود لذا از اقدامات مهم بعد از ثبت شرکت پلمب دفاتر تجاری است . شرکت های تجاری در جهت اظهارات هزینه ها و درآمدهای خود نیاز به دفاتر قانونی و پلمب آن ها دارند که این موضوع در ماده 6 قانون تجارت برای کلیه ی اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی گروه اول به تصویب رسیده است .

در صورت عدم فعالیت هم باید دفاتر تجاری پلمب شود ؟

کلیه ی شرکت های ثبت شده در اداره ی ثبت شرکت ها حتی در صورتی که فعالیتی ندارند باید در جهت مشخص کردن عملکرد مالی خود پلمب دفاتر را انجام دهند . لازم به توضیح است که دفاتر قانونی مورد تایید سازمان امور مالیاتی دفاتری هستند که مطابق مقررات مواد 11 و 12 قانون تجارت مصوب سال 1311 در اداه ی ثبت اسناد و دفاتر مشاغل از طرف ادارات امور اقتصادی و دارایی پلمب شود .

سوالی که ممکن است در ذهن ها ایجاد شود این خواهد بود : اگر شرکت عدم فعالیت خود را ثبت کند باز هم پلمب دفاتر اجباری خواهد بود ؟ در پاسخ باید گفت که پلمب دفاتر یک اقدام الزامی است حتی اگر شرکت فاقد فعالیت باشد و یا عدم فعالیت خود را ثبت کرده باشد ، باید پلمب دفاتر را انجام دهد .

دفاتر تجاری شامل چه دفاتری است ؟

در بین دفاتر تجاری ، دفتر روزنامه و دفتر کل مورد استفاده در حوزه ی حسابداری است که می بایست قبل از شروع سال مالی پلمب شود . به عنوان مثال پلمب دفاتر تجاری برای سال 1402 ، حداکثر باید تا پایان اسفند ماه سال 1401 پلمب شود . لذا لازم است که حسابداران شرکت ها نسبت به این مهلت قانونی اطلاع کافی را داشته باشند تا دچار مشکل نشوند .

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

آخرین سوالات
دکمه بازگشت به بالا

کارگاه جامع آنلاین سامانه مودیان

شروع جلسات از: 1404/1/17