تاکید پزشکان برای استفاده از داروهای کمیاب و برند گلایه برانگیز شد

استفاده از داروهای کمیاب و برند

گلایه از تجویز و استفاده از داروهای کمیاب و برند توسط برخی پزشکان

معاون خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان سمنان بیان کرد: مشکلات و چالش های متعددی در حوزه خرید راهبردی خدمات درمانی وجود دارد. کمبود برخی از داروها و تاکید برخی از پزشکان برای استفاده از داروهای کمیاب و برند از چالش های پیش روی این حوزه است. بالا بودن سهم پرداخت هزینه های درمان بیماران نیز از دیگر مشکلات پیش روی این حوزه می باشد. البته اخذ ویزیت برای بررسی نتیجه آزمایش و ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان را نیز نمی توان نادیده گرفت.

تاکید برخی از پزشکان برای استفاده از داروهای کمیاب و برند

دکتر حمید بهمنش در خصوص چالش های فعلی معاونت راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان تامین اجتماعی گفت: از مهمترین مشکلاتی که رسیدگی به آنها در سطح استان امکان پذیر نیست تاکید پزشکان برای استفاده از داروهای کمیاب و برند است. کمبود دارو، بالا بودن هزینه های درمان و ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان نیز از دیگر مشکلاتی می باشد که باید به آن ها رسیدگی شود. بلاتکلیفی اجرای الکترونیک صورتحساب های بستری به دلیل عدم آمادگی زیرساخت سامانه از دیگر مشکلات این سازمان است.

او در پاسخ به سوال ” آیا راهنماهای بالینی و استانداردهای خرید خدمات راهبردی با در نظر گرفتن سیاست های جدید طرح شده اند. روند رسیدگی و نظارت بر حسن اجرای آن ها به چه صورت است؟” گفت: استانداردهای خرید خدمات از طرف وزارت بهداشت به روزرسانی شده و ابلاغ می گردند. استانداردهایی مانند خدمات اکو، هیسترکتومی، طب اورژانس، داروهای ام اس و مواد مشابه آن که ضرورت اجرا و نظارت دارند در دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی برای آموزش پزشکان است. پس از آن رسیدگی و کنترل رعایت موارد فوق توسط کارشناسان مدیریت درمان انجام شده و با نامه نگاری اطلاع رسانی می گردد.

او در خصوص تاکید برخی پزشکان برای استفاده از داروهای کمیاب و برند و دیگر مشکلات این سازمان گفت: با توجه به این موضوع که ابلاغ استانداردهای خرید خدمات توسط وزارت بهداشت انجام می گردد، نظارت بر حسن اجرای این استانداردها نیز به عهده وزارت بهداشت می باشد. اما زمانی که در روند صورتحساب ها مغایرت دیده شود، از طرف معاونت به مراکز تذکر داده می شود. او در ادامه گفت: پایش مراکز فراهم کننده خدمات سلامت به دو روش محسوس و نامحسوس انجام می شود. بازرسی محسوس حداقل سالی 1 بار در مراکز انجام می شود. در صورت گزارش موردی، بازرسی های موردی بدون محدودیت انجام می گردد.

چگونگی رسیدگی به تخلفات طرف قرارداد

معاونت مدیریت درمان تامین اجتماعی سمنان در رابطه با بازرسی های نامحسوس نیز اعلام کرد: این بازرسی ها از طریق بازرسی عملکرد مراکز طرف قرارداد با استفاده از سامانه جامع اسناد پزشکی، کشف تقلب و صحت سنجی انجام میگردد. البته در رابطه با رتبه بندی مراکز فراهم آورده خدمات هنوز شیوه نامه ای از طرف اداره کل درمان به صورت غیر مستقیم تعریف نشده است. او در خصوص رسیدگی به تخلفات مراکز طرف قرارداد نیز بیان کرد: با توجه به دستورالعمل های نظارت بر گیرندگان و فراهم کنندگان خدمات سلامت که در اسفند 1400 ویرایش شده، رسیدگی به تخلفات در اداره نظارت و بازرسی و تحت نظارت معاونت خرید راهبردی و اسناد پزشکی انجام می گیرد.

معاونت مدیریت درمان تامین اجتماعی ادامه داد: در صورت مغایرت عملکرد با دستورالعمل های بیمه ای و درمان و کشف آن ها از طریق بازرسی محسوس و نامحسوس در جلسه کمیته که یک بار در ماه برگزار می گردد. سپس با توجه به دستور کمیته فنی تصمیم گیری می شود. وی گفت: انواع برخوردهای نظارتی شامل مواردی مانند دعوت و ارائه توضیح و در صورت نیاز اخذ تعهد، تذکر و جبران خسارت مالی می باشد. جبران خسارت مالی معادل 2 برابر مبلغ تخلف، اعلام به مراکز ذیصلاح، قطع همکاری و تعلیق یا فسخ قرارداد می شود.

تصویر تیم تحریریه حسابنو

تیم تحریریه حسابنو

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا