در تعیین دستمزد کارگران، سرپا ماندن کارگاه ها را در نظر گرفتیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص نحوه افزایش دستمزد کارگران و تعیین درصد نهایی، به اهمیت وضعیت اشتغال کارگران اشاره کرد. وی اظهار داشت: تعیین درصد افزایش دستمزد کار سختی بود. بحث های زیادی در گرفت، ولی تلاش ما در این جهت بود که پس از این میزان افزایش، کارگاه های اقتصادی بتوانند همچنان سرپا باقی بمانند. به این ترتیب کارگران نیز بیکار نشده و بتوانند به کار خود ادامه دهند.
در صورت افزایش درصد دستمزد کارگران، امکان بیکاری بیشتر می شد
سید صولت مرتضوی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: اگر میزان افزایش دستمزد کارگران بیش از 27 درصد می شد، امکان داشت که میزان بیکاری هم در جامعه بیشتر شود. چون کارگاه های اقتصادی نمی توانستند از عهده پرداخت دستمزدها برآیند. البته که در صورت بیکاری کارگران، دولت و تامین اجتماعی موظف به پرداخت بیمه بیکاری می باشند، اما به هر حال باید این نکته را در نظر داشت که با افزایش دستمزدها، میزان بیکاری ها هم افزایش پیدا می کرد. این امر می توانست ضربه جدی به اقتصادی مملکت وارد کند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به بدهی های دولت به صندوق های بازنشستگی پرداخت. بنا به سخنان مرتضوی در حاضر بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی بسیار کمتر شده است. ضمن اینکه حدود 200 هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی پرداخت شده است.
توجه دولت به کاهش فقر است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در بحث افزایش دستمزد کارگران تلاش دولت متوجه رفاه اجتماعی بوده است. ما سعی کرده ایم که فقر مطلق را کاهش دهیم و به دهک هایی که کم درآمد هستند، به صورت خاص و ویژه توجه داشته باشیم. در حالی که با افزایش بیش از 27 درصد دستمزدها، متاسفانه کارگران زیادی بیکار می شدند و فقط افزایش پیدا می کرد.
این مقام مسئول همچنین به مبحث کالابرگ الکترونیکی اشاره کرده، گفت: یکی از مهم ترین اقدامات دولت در زمینه رفاه اجتماعی راه اندازی کالابرگ بوده است که به زودی در سرتاسر کشور به مرحله اجرا درخواهد آمد.