زیان ده بودن شرکت ها باید مورد تایید سازمان امور مالیاتی باشد

زیان ده بودن شرکت ها باید مورد تایید سازمان امور مالیاتی باشد

شرکت های زیان ده زیر ذره بین سازمان امور مالیاتی

هر فعالیت تجاری در آغاز راه ممکن است زیان ده باشد، چرا که به دلایل مختلفی ممکن است در طول فعالیت شرکت میزان هزینه ها از درآمد های آن بیشتر باشد . توجه به این نکته لازم و ضروری است که در دنیای کسب و کار، عوامل مختلفی هستند که می توانند روی عملکرد شرکت ها تاثیر گذار باشند . برخی از این عوامل می توانند باعث کاهش درآمد شرکت ها یا حتی توقف مسیر درآمد زایی آن ها باشند . لذا اگر متناسب با کاهش درآمد شرکت ها ، هزینه های آن ها کاهش نیابد ، وضعیت مالی شرکت در مسیر زیان قرار می گیرد . در چنین شرایطی صورت های مالی این قبیل شرکت ها، چیزی جز زیان را نشان نخواهند داد. اما سازمان امور مالیاتی با شرکت های زیان ده کمی متفاوت تر برخورد خواهد کرد، چرا که باید مطمئن شود زیان اعلام شده توسط شرکت درست است و ناشی از اعلام هزینه های غیر واقعی نیست .

هر شرکتی زیان ده شناخته نمی شود

در بالا گفته شد که زیان ده بودن شرکت باید مورد تایید سازمان امور مالیاتی باشد، چرا که اگر شرکتی زیان ده شناخته شود ، تا زمان سود دهی مجدد شرکت و کسر زیان های انباشته سال های قبل ، ملزم به پرداخت مالیات نیست. اما نکته ی اساسی، پذیرفته شدن اسناد و مدارک هزینه ها و درآمد ها از سوی سازمان امور مالیاتی است، چرا که اگر مدارک هزینه ای شرکت مورد تایید سازمان امور مالیاتی قرار نگیرد یا بررسی درامد های شرکت منجر به کشف کتمان درامد شود، شرکت ها با جرایمی روبه رو خواهند شد .

سازمان امور مالیاتی کشور در چارچوب قانون و اختیارات خود، می تواند به بررسی اسناد و مدارک شرکت ها بپردازد تا به وضعیت مورد تایید شرکت ها پی ببرد. در همین راستا بر اساس مواد 147 و 148 قانون مالیات های مستقیم هر هزینه ای از نظر سازمان امور مالیاتی قابل قبول تلقی نخواهد شد. چرا که هزینه های انجام شده توسط شرکت ها، باید در حد متعارف و با اتکاء به اسناد و مدارک قابل قبول باشند چرا که در غیر این صورت این هزینه ها به عنوان هزینه های غیر قابل قبول شناخته خواهند شد . حال اگر  اشخاص حقوقی گزارش‌های فصلی و اظهارنامه‌های مالیاتی خود را در چارچوب قانون تحویل اداره مالیاتی داده باشند و هزینه‌های انجام‌شده شرکت مطابق با مواد 147 و 148 قانون مالیات مستقیم، مورد تایید سازمان مالیاتی قرار بگیرد، تا زمان سوددهی مجدد کسب‌وکار، مالیاتی از شرکت زیان ده دریافت نخواهد شد .

در همین رابطه مدیران شرکت ها باید نسبت به موضوعات مالیاتی آگاهی های لازم را داشته باشند. چرا که عدم آگاهی نسبت به این مسائل می تواند برای آن ها گران تمام شود . لذا اشخاص حقوقی باید توجه ویژه ای به تکالیف قانونی خود داشته باشند و باید بدانند که عدم ارائه گزارش‌های فصلی، کامل نبودن دفاتر مالی، مسائل مربوط به پر کردن اظهارنامه، عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، ارائه مدارک ناقص و عدم نگهداری درست از مدارک و دفاتر، از دلایل مهمی هستند که می‌تواند باعث رد شدن زیان شرکت از سوی سازمان امور مالیاتی شوند.

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا