سازمان امور مالیاتی نحوه اخذ عوارض سلامت را شفاف‌سازی کرد

ابلاغ بخشنامه اخذ عوارض سلامت از کالاها و خدمات آسیب‌رسان به سلامت

سازمان امور مالیاتی کشور طی پیش نویس بخشنامه‌ای جدید به ادارات کل مالیاتی سراسر کشور، جزئیات اجرای ماده (۴۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) را اعلام کرد. بر اساس این بخشنامه، تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاها و خدمات آسیب‌رسان به سلامت مشمول پرداخت عوارض خاصی تحت عنوان «عوارض سلامت» خواهند بود.

مشمولین ماده (۴۸) و کالاهای آسیب‌رسان

این بخشنامه تصریح کرده است که کالاها و خدماتی که احتمال سوءمصرف دارند یا به سلامت جامعه آسیب می‌رسانند، مشمول پرداخت عوارض سلامت هستند. فهرست این کالاها و خدمات آسیب‌رسان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود و شامل مواردی مانند داروهای با احتمال سوءمصرف، خدمات و اقدامات آسیب‌رسان به سلامت است.

نحوه تعیین میزان عوارض سلامت

مطابق مفاد این بخشنامه، درصد عوارض سلامت این کالاها (حداکثر ده درصد ارزش کالاها و خدمات) هر سال توسط کارگروهی با مسئولیت وزارت بهداشت و با حضور نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه تعیین و به سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ می‌شود.

اختصاص درآمدهای عوارض سلامت

صدرصد (۱۰۰%) مبالغ وصولی از این عوارض مستقیماً به خزانه واریز شده و پس از موافقت‌نامه‌های مربوطه، به صورت درآمد – هزینه در اختیار دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط قرار می‌گیرد تا صرف اهداف قانونی و سلامت جامعه شود.

تأکید بر جلوگیری از اخذ عوارض مضاعف

در بخشنامه تأکید شده است که عوارض سلامت صرفاً در ابتدای زنجیره تولید، واردات و عرضه کالاهای آسیب‌رسان به سلامت دریافت شود و خرده‌فروش‌ها و سایر عرضه‌کنندگان خدمات مشمول پرداخت عوارض مضاعف نخواهند بود.

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا

کارگاه جامع آنلاین صفر تاصد

سامانه مودیان + ارزش افزوده

ویژه 1404 با آخرین تغییرات