عبور از حد مجاز فروش در سامانه مودیان به چه معناست؟
یکی از موارد مهمی که مشمولین صدور صورتحساب الکترونیکی باید به آن توجه داشته باشند این است که در سامانه مودیان فروشنده نمی تواند به هر میزانی که خواست صورتحساب الکترونیکی صادر نماید چراکه در سامانه مودیان برای فروشندگان حدمجاز تعیین شده که درصورت عبور مودی از حد تعیین شده، صورتحساب های صادر شده توسط فروشنده برای خریدار فاقد اعتبار مالیاتی خواهد بود.
چنانچه فروشنده از حد مجاز فروش تعیین شده در سامانه مودیان عبور کند، زمانی که خریدار بخواهد صورتحساب خرید را در سامانه مذکور تایید نماید با پیغامی مواجه خواهد شد که در صورت تایید صورتحساب مذکور با توجه به عبور فروشنده از حد مجاز ماده (6) اعتبار مالیاتی به این صورتحساب تعلق نخواهد گرفت، لذا فروشنده باید به منظور حل این مشکل اقدامات لازم را انجام دهد و با ارائه تضامین کافی یا پرداخت مالیات متعلقه، حد مجاز فروش خود را افزایش دهد.
تعیین حد مجاز فروش بر مبنای دوره ی مشابه سال قبل
در همین راستا لازم به توضیح است که نحوه ی محاسبه حد مجاز فروش هر دوره ی مودی در سامانه مودیان با توجه به وضعیت مالیاتی مودی در دوره ی مشابه سال گذشته انجام می شود. در حال حاضر حد مجاز فروش مودیان به میزان 5 برابر فروش اظهار شده دوره ی مشابه سال قبل می باشد. توجه به این نکته ضروری است که مبنای محاسبه میزان فروشی می باشد که مودی مالیات مربوط به آن را پرداخت کرده باشد و اگر مودی ارزش افزوده دوره ی مشابه سال قبل را به طور کامل تسویه نکرده باشد، به نسبت آن بخش از فروش که مالیات آن پرداخت شده حد مجاز برای مودی در کارپوشه نمایش داده خواهد شد.
محاسبه حد مجاز فروش برای واحدهای تازه تاسیس و فاقد سابقه مالیاتی
در خصوص واحدهای تازه تاسیس، واحدهای فاقد پرونده مالیاتی و مودیانی که به هر علت دوره ی مشابه سال قبلی برایشان وجود ندارد این تدبیر اندیشیده شده که حد مجاز فروش برای این قبیل مودیان به میزان 5 برابر معافیت سالانه موضوع ماده (101) قانون مالیات های مستقیم در کارپوشه لحاظ گردد. لذا برای این قبیل مودیان حدمجاز فروش در سال 1402 با توجه به معافیت ماده (101) حداکثر مبلغ 2.375.000.000 ریال می باشد.