اجراییات و برگ اجرایی مالیات بر عملکرد
- معافیت ماده 101 به میزان ابرازی, 2 سال قبل
- تغيير آدرس و صنف کاری و دستگاه پوز بانکی, 2 سال قبل
- اینتا کد فعالیت کشاورزی, 1 سال قبل
سلام. وقت شما بخیر.
متاسفانه این مشکل برای اکثر شرکت ها پیش آمده است. کشور در وضعیت اقتصادی خوبی نیست و بدلیل تحریم ها و مشکل فروش نفت، با کسری بودجه مواجه است و مجبور است از طریق مالیات ستانی، این کسری را از جیب ملت، جبران کند.
شما ابتدا باید بلافاصله پس از پرداخت اصل مالیات، به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه میکردید و یک درخواست کتبی برای بخشودگی جرایم به ممیز ارائه میدادید. در این صورت، ممیز میتوانست با تأیید سرممیز، کل یا بخشی از جریمه را ببخشد و برای مبلغ باقیمانده، قبض جدیدی صادر میشد.
همچنین پاسخ ممیز مبنی بر اینکه «تا زمان درخواست بخشودگی صبر کنید»، نادرست بوده و به شما اطلاعات غلط دادهاند. زمان درخواست بخشودگی رو کجا مشخص کرده اند و چه تعریفی داره؟
در سالهای اخیر، سیاست سازمان مالیاتی به این سمت رفته که: ممیزان مالیاتی، اگر تشخیص دهند مودی اطلاعات کافی ندارد، با پاسخهای کلی مانند:
«مشکلی نیست، خطای سیستم است!
«بعداً خودبهخود حل میشود!
مودی را گمراه میکنند تا در مهلت قانونی اعتراض نکند. در نتیجه، پرونده به واحد اجراییات ارجاع داده میشود.
حالا پیامدهای ارجاع به اجراییات چیه؟
۱. مسدود شدن حسابها (بدون اطلاع قبلی)
۲. توقیف اموال یا حساب سهامداران (در صورت عدم کفایت موجودی)
چرا سازمان مالیاتی این روش را پیش گرفته؟
اگر مودی در مهلت مقرر، مالیات برگ قطعی را پرداخت کند، امکان بخشودگی بخش زیادی از جرایم وجود دارد. اما در مرحله اجراییات، هزینه دیرکرد و طولانیشدن پرونده به جریمه اضافه میشود و سازمان در نهایت مبلغ بیشتری وصول میکند.
در نهایت وقتی پرونده شما در واحد اجراییات به جریان افتاد ۲ راه بیشتر ندارید.
اگر اصل بدهی پرداخت نشده را قبول داشتید، همانجا قبض پرداخت بگیرید و مجددا بابت بخشودگی جرایم دیرکرد، به همان سرممیز واحد اجراییات نامه بزنید تا جریمه را کلا ببخشند یا نهایتا بخشی از آن را قبض صادر میکنند و پرداخت کنید.
راه دوم در صورتیکه کلا به اصل بدهی و جرایم اعتراض دارید، می بایست یک نامه به سرممیز واحد اجراییات بزنید که به بدهی اعلام شده اعتراض دارم، پرونده را به ماده ۲۱۶ ارجاع دهید. همچنین تا تعیین تکلیف پرونده در ماده ۲۱۶ و برای جلوگیری از اقدامات اجرایی نیز می بایست معادل کل بدهی، ضمانت نامه بانکی یا وثیقه ملکی ارائه دهید تا دچار مسدودی حساب و توقیف اموال نشوید. موفق باشید.
لطفا برای ارسال پاسخ وارد شده یا ثبت نام کنید
کلاً به نظرم سیاست سازمان رفته به سمت آب گل آلود، منم همین مشکل را دارم و مداوم میپیچونن و به هر جایی که فکر کنید نامه زدم اما باز هیچی. یکی از دوستان وکیل گفت که تو این موارد که اذیت میکنن و از طرفی ممکنه براتون عواقب داشته باشه، از طریق قضایی اقدام کنید و در مرحله اول اقدام ثبت و صدور اظهارنامه در دفاتر قضایی خطاب به سازمان بکنید.