آموزش مالیات

مشاوره مالیاتی

ضرورت مشاوره مالیاتی برای کسب و کارها

جهت اطلاع از شرایط مشاوره مالیاتی وارد لینک زیر شوید:

arrow

اطلاع از شرایط و ثبت درخواست مشاوره مالیاتی

خدمات مشاوره مالیاتی و کاربرد آن:

اولین نکته‌ای که باید در مورد مشاوره مالیاتی کسب و کارها بدانیم این است که خدمات مشاوره مالیاتی چیست و چه کاربردی دارد؟

تصور کنید سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است و در محیطی زندگی میکنید که هر لحظه در معرض هجوم بیماری‌ها و آسیب‌ها به سلامت بدنتان هستید. اگر صاحب کسب و کار هستید و به هر طریقی در کشور درآمدزایی می‌کنید یا به هر نوعی پول در می‌آورید لازم است این موضوع را بدانید که اگر موضوع مالیاتی را جدی نگیرید کسب و کار شما با توجه به شرایط حاکم بر نظام اجرایی کشور در معرض آسیب‌های متعدد مالیاتی است.

 


پادکست توضیحاتی جامع در مورد مشاوره مالیاتی:


درخواست مشاوره حسابنو

حالا احتمالا از من، ابراهیم صدرایی بعنوان مدرس و مشاوره مالیاتی که سالها با کسب و کارها و ادارات و حوزه‌های مالیاتی مختلف سروکار داشته‌ام می‌پرسید که چرا هم اکنون در سالهای اخیر این استدلال راسخ را دارم؟

با توجه به شرایط حاکم در کشورمان و با توجه به انواع تحریم‌های متعددی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم و همچنین افت میزان فروش نفت که سالها بعنوان اولین منبع تامین درآمد کشور بوده است، هر روز حلقه فرار مالیاتی تنگ و تنگ‌تر می‌شود و سیاست فروش نفت در حال جایگزین شدن با سیاست تامین منابع مالی دولت از طریق سیستم مالیاتی ستانی است.

دولت مسلح به ابزاری است به نام قانون، که این ابزار قدرت لازم را برای مالیاتی ستانی در اختیار نظام اجرایی کشور قرار داده است و به راحتی آب خوردن امکان مالیاتی ستانی از منابع مالیاتی مختلف و از شیوه‌های قانونی، برای دولت فراهم است و با توجه به نیاز شدید کشور به منابع مالیاتی هر روز می‌بینید که منابع مالیاتی جدیدی نیز از طریق قانون گذاران برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود یا در دست تدوین و اجراست.

حال شما هستید و یک کسب و کار و باوری که سالها بر این موضوع شکل گرفته که به هر حال به نحوی با مالیاتی کنار می‌آییم و احتمالا همانند سالها پیش به موضوع مالیاتی نگاه می‌کنید.

فکر می‌کنم نیازی به توضیحات بیشتر در این زمینه نباشد و تا همین‌جا به نقش خدمات مشاوره مالیاتی که این سالها به یک تخصص کلیدی و مهم تبدیل شده است پی برده باشید و احتمالا این را می‌دانید که متاسفانه خودتان به تنهایی قادر نخواهید بود که هم روی جنبه‌های مختلف رشد کسب و کار خود تمرکز کنید و هم از طرفی مراقب ضربه‌های مالیاتی و جرایم مالیاتی به کسب و کارتان باشید.


مشاوره رایگان مالیاتی

چنانچه نیاز به ارائه مشاوره‌های مالیاتی داشتید از علاقه‌مندی‌های من کمک به کسب و کارهاست و حتما کمکتان خواهم کرد تا ترس‌ها و نگرانی‌هایتان به حداقل ممکن برسد.

جهت اطلاع از شرایط مشاوره مالیاتی وارد لینک زیر شوید:

arrow

اطلاع از شرایط و ثبت درخواست مشاوره مالیاتی


خدمات مشاوره مالیاتی و تفاوت آن با خدمات مالیاتی:

این دو موضوع کاملا از یکدیگر مجزاست.

خدمات مشاوره مالیاتی مربوط به ارائه راهکارهای مختلف در مورد مصونیت از برخورداری از جرایم مالیاتی، انجام به موقع تکالیف مالیاتی و اطلاع رسانی از اتفاقات روز مالیاتی و همچنین ارائه پیشنهادات در مورد شناسایی پناهگاه‌‌های موجود مالیاتی است به نحوی که نقشه راه مالیاتی در کسب و کار شما می‌باشد.

اما خدمات مالیاتی مربوط به اجرای تکالیف مالیاتی در میدان عمل است.

اگر بخواهم این دو موضوع را با یک مثال از همدیگر تفکیک کنم به این صورت است که مشاوره مالیاتی مشابه یک نقشه گنج است و خدمات مالیاتی به منزله نیرویی است که با در دست داشتن نقشه گنج، دقیقا به محل گنج پنهان شده می‌رود و شروع به کندن زمین و استخراج آن می‌کند.

البته که هم نقشه گنج مهم است و هم استخراج گنج.

مشاوره مالیاتی اشخاص حقوقی:

منظور ما از اشخاص حقوقی در اینجا همان شرکتها و موسسات هستند که به منظور انتفاع مالی تشکیل می‌شوند و به فعالیت کسب و کار می‌پردازند. معمولا این شرکتها و موسسات یک تیم مالی دارند که خدمات حسابداری و مالی و مالیاتی به صورت متمرکز در آن واحد انجام می‌شود اما نکته قابل توجه این است که لزوما همه این افراد که در واحد مالی یک شرکت مشغول به فعالیت هستند دانش و تخصص و مهارت کافی برای رویارویی با شرایط چالشی مالیاتی را ندارند.
اینجاست که اهمیت مشاوره مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکتها و موسسات، نمود پیدا می‌کند و در اغلب موارد نیاز است که یک مشاور مالیاتی خبره و کاربلد را در کنار کسب و کار خود داشته باشید تا در گردنه‌ها و نقاط استراتژیک مالیاتی، راهکارها و توصیه‌های لازم را به شما و افراد تیم مالی‌ تان داشته باشد.

مشاوره مالیاتی اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل:

فعالیت در قالب مشاغل از میزان اهمیت مشاوره مالیاتی اشخاص حقیقی نمی‌کاهد. حال چه این کسب و کارها به صورت شخصی انجام شوند و چه به صورت مشارکتی باز هم در اهمیت موضوع مشاوره مالیاتی تفاوتی ندارد.
معمولا در اغلب کسب و کارهایی که با محوریت اشخاص تشکیل می‌شود، از تیم یا واحد مالی استفاده نمی‌شود و معمولا صاحبان کسب و کارها به صورت خود محور سعی بر انجام تکالیف مالیاتی دارند.

مشاوره مالیاتیاین موضوع با وجود اینکه هزینه‌های جاری کسب و کار را به صورت مقطعی و کوتاه مدت کاهش می‌دهد اما خطراتی هم دارد که اگر جنبه‌های مالیاتی آن رعایت نشود می‌تواند در طولانی مدت با سقوط کسب و کار همراه باشد.

داستان اصلی اینجاست که صدای شکستن کسب و کار در این مواقع،‌ زود شنیده نمیشود و معمولا اشخاص حقیقی زمانی به خطرات موضوع پی می‌برند که کار کمی سخت شده است یا حتی در مواردی کار از کار گذشته است.

باز هم اینجاست که اهمیت مشاوره مالیاتی برای اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل و کسب و کارها مشخص می‌شود و در مقایسه با اشخاص حقوقی چیزی از اهمیت ماجرا کم نمی‌کند.

بهترین مشاور مالیاتی چه کسی است:

بهترین مشاور مالیاتی مشاوری است که تسلط و مهارت کافی برای هدایت مالیاتی کسب و کار شما را داشته باشد. چه صاحب پرونده مالیاتی شخص حقیقی باشید و چه صاحب پرونده مالیاتی شخص حقوقی، بهترین مشاور مالیاتی فردی است که هم از اتفاقات و قوانین مالیاتی گذشته و روز خبردار باشد و هم از آینده مالیاتی و قوانین موضوعه‌ای که در صحن مجلس و در لوایح مالیاتی دولت است با اطلاع باشد تا بتواند تصمیم گیری مناسبی برای کسب و کار شما داشته باشد.
از نظر من، تجربه اجرایی مالیاتی و حسابداری، مهارت مالیاتی، ذکاوت، هوش مالی، به روز بودن اطلاعات، اطلاع از قوانین در دست تصویب که در آینده رخ نمایی می‌کند و همچنین دلسوزی یک مشاور مالیاتی می‌تواند از مهمترین ویژگی‌های یک مشاور مالیاتی خبره و کاربلد باشد.

فاکتور آخر خیلی مهم است چرا که مشاور مالیاتی که تمامی ویژگی‌های ابتدای پاراگراف بالا را داشته باشد اما اگر کسب و کار شما را همچون کسب و کار خود نداند احتمالا نتیجه عالی مالیاتی برای شما رقم نخواهد زد چرا که باید بتواند دلسوزی لازم را در کار داشته باشد و کسب و کار شما را همچون شغل خود بداند و با سهل انگاری و بی توجهی از کنار موضوعات نگذرد و با عشق و علاقه کار شما را همچون کار خود دنبال کند و مهم بداند.

بهترین مشاوره مالیاتی چه مشاوره ای است:

بهترین مشاوره مالیاتی مشاوره‌ای است که قبل از آنکه با خطرات و جرایم مالیاتی در آینده مواجه شوید، از همین ابتدا به صورت عاملی پیشگیری کننده عمل کند.

قرار نیست که اول زخمی شوید و بعد به دنبال درمان زخم باشید.

بهترین مشاوره مالیاتی مشاوره ای است که قبل از زخمی شدن کسب و کارتان به دست مالیاتی، همانند یک سپر مالیاتی برای کسب و کارتان باشد. البته که بهترین مشاوره مالیاتی می‌تواند نقش درمانگری نیز داشته باشد چرا که اغلب مشاوره های مالیاتی که انجام داده‌ام زمانی به سراغ من آمده اند که زخمی شده اند و به دنبال درمان بوده‌اند.

البته که هم پیشگیری مهم است و هم درمان، اما همواره سعی کنید زمانی از مشاوره مالیاتی استفاده کنید که کسب و کارتان زخمی نشده باشد چرا که هر زخمی دردی دارد و مداوای آن نیز نیازمند گذر زمان است.

مشاوره مالیاتی آنلاین یا تلفنی یا حضوری:

معمولا تفاوتی بین مشاوره مالیاتی آنلاین و حضوری یا تلفنی نیست، آنچه که در این میان مهم است مشاوره مالیاتی موفق است. نتیجه کار مهم است. خروجی اهمیت دارد نه شکل انجام مشاوره.

من به شخصه اغلب مشاوره‌هایی که انجام داده ام به صورت آنلاین بوده است و کارفرماهایی که اعتماد داشته و کار مالیاتی خود را به من سپرده اند با این شیوه مشاوره مشکلی نداشته اند ولی سبک و سیاق افراد مختلف است و ممکن است کارفرمایان بر اساس سلیقه شخصی خود شیوه‌های دیگری از مشاوره را نظیر مشاوره مالیاتی حضوری بپسندند.
بعضی افراد معتقدند که حتما باید رخ در رخ مشاوره گرفت که این امر و سلیقه نیز کاملا قابل قبول و منطقی است ولی اغلب با افرادی که از شهرهای دیگر غیر از تهران مشاوره داشته‌ام به جهت دوری مسافت به صورت آنلاین بوده و نتیجه دلخواه هم برای آنها حاصل شده.

پیش فرض ارائه خدمات مشاوره مالیاتی ما در حسابنو به صورت آنلاین است ولی این امکان نیز فراهم هست که در صورت نیاز مخاطب مشاوره به صورت حضوری انجام شود.

یک نکته حائز اهمیت این است که چنانچه در فرایند انجام مشاوره نیاز به بررسی دقیق اسناد و مدارک زیادی باشد لازم است که مشاوره مالیاتی حضوری انجام شود.

مشاوره مالیاتی تهران و شهرستان:

همانطور که در سرفصل قبلی توضیح دادم تفاوت خاصی بین مشاوره مالیاتی تهران و مشاوره مالیاتی شهرستان نیست و آنچه که مهم است حاصل و نتیجه جلسه مشاوره است.

ضمنا به جرات می‌توانم بگویم که تفاوت خاصی بین مشاوره های مالیاتی که در تهران به مودیان مالیاتی انجام می‌شود بین مشاوره های مالیاتی که در شهرستان‌ها انجام می‌شود نیست چرا که متخصصان متبحر و خبره مالیاتی زیادی هم در تهران و هم در شهرستان‌های مختلف هستند که کار را به نحو عالی انجام می‌دهند.

آنچه که مهم است این موضوع است که چه در تهران باشید و چه در شهرستان‌ها می‌بایست فرد خبره و کاربلد و با تجربه و متعهد را جهت انجام مشاوره مالیاتی خود انتخاب کنید زیرا که حیات و آینده کسب و کار شما می‌تواند رابطه تنگاتنگی با مشاوره های مالیاتی داشته باشد که استراتژی مالیاتی و نقشه راه کسب و کار شما را در موضوع مالیاتی تعیین می‌کند. ضمنا من هم در تهران مشاوره های مالیاتی زیادی انجام داده ام و هم از شهرستان‌ها مشاوره های مالیاتی به خصوص به شیوه آنلاین داشته ام و نمی‌توانم بگویم که آنچه که در شهرستان اتفاق می‌افتاده تفاوت کیفی خاصی با تهران داشته است.

مشاوره مالیاتی رایگان اثربخشی لازم را دارد؟

مشاوره مالیاتییک استراتژی در فروش وجود دارد به نام یک تکه پیتزا !
می‌خواهم با شما صادق باشم و به همین خاطر هر آنچه در این زمینه می‌دانم را در اختیارتان قرار می‌دهم. در این استراتژی که شاید هم نام آن را از قبل شنیده باشید مرسوم است که می‌گویند قسمتی از خدمات یا کالای قابل فروش خود را به صورت رایگان در اختیار مشتری قرار بده تا مشتری با میزان سطح کیفیت آن آشنا شود و وقتی که مورد رضایت مشتری بود به تو اعتماد خواهد کرد و یک محصول یا خدمات را از تو خواهد خرید.

تا اینجا هیچ عیب و ایرادی ندارد اما آنچه که مهم است و گاهی توسط بعضی افراد از آن سوء استفاده می‌شود این است که افرادی که تخصص و مهارت کافی ندارند از این استراتژی استفاده می‌کنند و از آنجایی که معمولا مودی مالیاتی نیز دانش چندانی نسبت به موضوع مالیاتی ندارد به این استراتژی اعتماد می‌کند و خودش و کسب و کارش را به فردی می‌سپارد که از وی مشاوره رایگان گرفته فقط به این دلیل که تا قسمتی از مسیر واگذاری پروژه را با خدمات دهنده مالیاتی پیش برده، با پرداخت هزینه اصلی، مابقی ماجرا را هم به وی می‌سپارد.

نمی‌خواهم بگویم همه افرادی که مشاوره رایگان مالیاتی می‌دهند افراد درستی نیستند اما آنچه که در عمل اتفاق می‌افتد این است که برخی مشاوران مالیاتی از این موضوع سوء استفاده می‌کنند و پس از کسب اعتماد ظاهری که از مودی مالیاتی بدست آوردند پروژه مشاوره مالیاتی را پس از انجام مشاوره رایگان با مبلغی که در ادامه رایگان نیست جذب می‌کنند و در مواردی هم این اقدام ممکن است به نفع مودی مالیاتی تمام نشود.

به مثالی توجه کنید، آیا یک پزشک متخصص جراح، اعمال جراحی‌اش را به صورت رایگان انجام می‌دهد؟ قطعا به جز موارد محدودی که قصد کار ثواب داشته باشد خیر چون رزق و روزی اش با انجام خدمات و تخصص و جراحی‌اش می‌گذرد پس چه دلیلی دارد که بخواهد به همه بیماران به صورت کاملا رایگان انجام خدمات جراحی داشته باشد.

نتیجه گیری نهایی این است که با دقت کامل به دنبال انتخاب و گزینش یک مشاور مالیاتی خوب و متخصص باشید و بهای آن را هم بپردازید چرا که ما در مورد موضوع مهمی به نام کسب و کار شما و دوام آن صحبت می‌کنیم و این موضوع شوخی بردار نیست.

قطعا هر هزینه به جایی که برای مشاوره مالیاتی مناسب و با کیفیت می‌پردازید ارزشی بسیار بزرگتر از ارزش آنچه پرداخته‌اید را به کسب و کار شما باز می‌گرداند.

نرخ و هزینه مشاوره مالیاتی:

نرخ و هزینه مشاوره مالیاتی به عواملی بستگی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

قطعا هزینه مشاوره مالیاتی در یک پروژه یکسان با مشاوران مالیاتی مختلف،‌ یکسان نیست چرا که این موضوع یک امر خدماتی هست و در کسب و کارهایی که خدمات ارائه می‌کنند معمولا نرخ و هزینه‌ها متفاوت است.

مثل این است که بگوییم دستمزد یک جراح زیبایی بینی چقدر است؟ قطعا این خدمات نرخ های متفاوتی خواهد داشت و همچنین به طور قطع نیز نمی‌توانیم بگوییم که اگر هزینه مشاوره مالیاتی زیادی را بپردازید حتما به نتیجه دلخواه خواهید رسید.

یک مشاوره مالیاتی می‌تواند از ساعتی 300 هزارتومان تا ساعتی 10 میلیون تومان یا حتی بیشتر باشد.

آیا ساعتی 300 هزارتومان برای یک ساعت مشاوره مالیاتی ارزان است؟ خیر چرا که ممکن است مشاوره ای دریافت کنید که همان 300 هزارتومان هم برای آن سطح از خدمات مشاوره مالیاتی زیاد باشد.

آیا ساعتی 10 میلیون تومان بابت یک ساعت مشاوره مالیاتی گران است؟ خیر چرا که ممکن است در این یک ساعت، مشاوره ای را دریافت کنید که به اندازه چند صد میلیون تومان به نفع کسب و کار شما باشد.

همه چیز بستگی به این دارد که چه سطح از خدمات مشاوره مالیاتی را دریافت می‌کنید و پرونده مالیاتی شما چقدر حائز اهمیت است و اینکه از چه شخصی مشاوره مالیاتی دریافتی می‌کنید.

پس هزینه مشاوره مالیاتی می‌تواند وابستگی کاملی به 4 اصل کلی داشته باشد:

  • از چه شخصی و با چه تجربه‌ای مشاوره مالیاتی می‌گیرید.
  • پرونده مالیاتی شما چقدر با اهمیت است و حجم کسب و کار شما در چه سطحی است.
  • پرونده مالیاتی شما آیا دارای شرایط خاصی نظیر معافیت، موضوع دفاع و دادرسی مالیاتی، جرایم مالیاتی و موارد مشابه دارد یا خیر.میزان کیفیت مشاوره‌ای که دریافت می‌کنید چقدر است. (هر شخص متخصص مالیاتی که می‌شناسید الزاما دلیلی ندارد که مشاور مالیاتی خوبی هم باشد چرا که ممکن است به جهت مهارت انتقال مطلب، همه آنچه که می‌داند را نتواند به شما منتقل کند و موضوع را به نحو صریح تفهیم کند.)

مشاوره مالیاتی آنلاین حسابنو:

یکی از گزینه‌های انتخابی شما می‌تواند استفاده از خدمات مشاوره مالیاتی آنلاین حسابنو باشد. برای این انتخاب هم دلایل خوبی داریم که البته انتخاب نهایی با شماست.

یک نکته مهم اینکه به جهت حساسیت ویژه‌ای که در این حوزه دارم در مجموعه حسابنو فقط و فقط خودم (ابراهیم صدرایی) به انجام خدمات مشاوره مالیاتی می‌پردازم و با وجود افرادی که با مجموعه حسابنو همکاری دارند و اتفاقا از تجربه خیلی خوبی هم برخوردار هستند هنوز هیچ مشاوره‌ مالیاتی را به افراد تیم حسابنو نسپرده‌ایم.

سالها فعالیت اجرایی در حوزه ارائه خدمات حسابداری، مالی و مالیاتی در مجموعه‌های خرد و کلان کشور، پرورش بیش از 2000 مدیر مالی و حسابدار و مشاور و وکیل مالیاتی در کلاس‌های مختلفی که از دانش پذیران سراسر کشور داشته‌ام و بیش از 1000 ساعت تولید محتوای آموزشی ویدیویی و کلاس آنلاین که در حوزه خدمات مالی و مالیاتی برای علاقه‌مندان این حوزه و صاحبان کسب و کار داشته ام و ساعتها مشاوره مالیاتی حضوری و آنلاینی که به صاحبان کسب و کارها در زمینه‌های مختلف داده ام می‌تواند دلیل مناسبی برای اعتماد به مشاوره‌های مالیاتی مجموعه حسابنو باشد.

امیدواریم که ستون کسب و کار شما همواره راسخ و پابرجا باشد و هیچ ترمز و عامل دیگری از جمله مالیاتی نتواند تمرکز شما را از رشد کسب و کارتان منحرف کند.

مشاوره رایگان مالیاتی

چنانچه نیاز به ارائه مشاوره‌های مالیاتی داشتید از علاقه‌مندی‌های من کمک به کسب و کارهاست و حتما کمکتان خواهم کرد تا ترس‌ها و نگرانی‌هایتان به حداقل ممکن برسد.

جهت اطلاع از شرایط مشاوره مالیاتی وارد لینک زیر شوید:

اطلاع از شرایط و ثبت درخواست مشاوره مالیاتی

درخواست مشاوره حسابنو

اگر می‌خواهید در مورد مشاوره مالیاتی بیشتر بدانید متن زیر را هم بخوانید:

چرا باید در هر کسب و کاری از مشاوره مالیاتی استفاده کنیم؟

هر کسب و کاری که شکل می‌گیرد نیاز است که الزامات قانونی کسب و کار را در نظر بگیرد چرا که بدون درنظر گرفتن الزامات قانونی، دوام و عمر آن کسب و کار به مخاطره می‌افتد و دوام چندانی نخواهد داشت.

این الزامات قانونی گونه‌های متفاوتی دارد، از ثبت شرکت یا موسسه گرفته تا مجوزهای قانونی برای شروع کسب و کار و تشکیل پرونده و کد کارگاه بیمه و الزامات حقوقی و حتما یکی از مهمترین موارد که باید در زمره الزامات قانونی قرار بگیرد موضوع مالیات و مشاوره‌ مالیاتی است.

مراقب شریک چراغ خاموش خود باشید:

من همیشه این موضوع را به دوستان می‌گویم که فرض کنید سازمان امور مالیاتی به‌عنوان شریک کسب و کار شماست. خوب یا بد،‌زشت یا زیبا، چه دوست داشته باشید چه از آن بیزار باشید به هرحال هر صاحب درآمدی باید به فکر موضوع مالیات باشد و اداره مالیات را همواره به‌عنوان شریکی خاموش در کنار کسب و کار خود بداند. حتی اگر فعالیت اقتصادی شما تحت عنوان یک شخص حقیقی است و هنوز آن‌را گسترش نداده‌اید حتما نیم نگاه که چه عرض کنم باید چهار چشمی مراقب این شریک باشید چون دیر یا زود سر و کله‌اش پیدا می‌شود و قد و قامت کسب و کارتان را برانداز می‌کند و به دنبال سهم خود در تجارت‌شما می‌گردد. پس قبل از آنکه این شریک با بیل و کلنگ به جان بنای کسب و کارتان بیافتد به فکر پاسخگویی به آن باشید و از اولین قدم‌هایی که کار را شروع کردید سعی کنید با این شریک دوست شوید.

بهتر است شما برای آشنایی با این شریک پیش قدم شوید:

در قوانین مالیاتی کشور مهلت زمانی مشخص شده که باید در مهلت زمان تعیین شده هویت کسب و کارتان را به واحد مالیاتی بشناسانید و تشکیل پرونده مالیاتی بدهید. این مهلت برای اشخاص حقوقی (شرکت‌ها و موسسات) 2 ماه از تاریخ ثبت و برای مشاغل و اصناف و اشخاص حقیقی 4 ماه از شروع فعالیت تعیین شده، پس این مهلت قانونی را به‌یاد داشته باشید ولی نکته‌ای که مهمتر است اینکه اگر بنا به هردلیلی در مهلت مقرر اقدام نکردید باز هم ماهی را هروقت از آب بگیرید تازه است پس در اولین فرصت،‌تشکیل پرونده مالیاتی بدهید تا دچار مهمان سرزده‌ای که سر بزنگاه بالای سر کسب و کارتان ظاهر می‌‌گردد نشوید و پیش قدم باشید.

از عواقب فرار مالیاتی بترسید ولی از خود مالیات نه:

مالیات در اکثر کشور‌های دنیا خیلی جدی‌تر از نوع ایرانی آن است و در ایران اگر به موقع اقدام کنید و کار را به تعویق نیاندازید درد چندانی برای کسب و کارتان ندارد ولی اگر آن را جدی نگیرید منتظر درد وحشتناکی در آینده‌ای نه‌چندان دور باشید. به قول معروف مالیات دیر یا زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد، پس جان هرکی که دوست دارید اگر برای کسب و کارتان ارزش قائل هستید مالیات را جدی بگیرید.

لطفا پزشک خودتان نشوید:

خیلی جالبه که ما وقتی بیمار می‌شویم به یک دکتر متخصص اطمینان می‌کنیم و تجویزهایش را اجرا می‌کنیم ولی زمانی که پای موضوعات تخصصی دیگر پیش میاید گاهی سعی می‌کنیم خود درمانی کنیم و از دوست و آشنا که معمولا راهنمایی‌های غلطی دارند راهنمایی می‌گیریم اما حاضر نیستیم که کار را به متخصص بسپریم !

اظهار نظر مالیاتی هم مثل هر موضوع تخصصی دیگری نیاز به تجربه و تخصص دارد. بارها پیش آمده که به دوستانی مشاوره مالیاتی داده‌ام و از ایده‌هایی که قبلا در مورد مالیات از اشخاص دیگر شنیده‌اند و اجرا هم کرده‌اند شاخ درآوردم! من حیران از اینکه آخه موضوع به این مهمی را مگر می‌شود بدون مشورت با اهل فن انجام داد و انتظار داشت که نتیجه دلخواه هم حاصل شود. چه بسا این خوددرمانی ها نیز ضرر و زیان‌های بزرگی به کسب وکار وارد کرده که اثر داغی آن تا مدت‌ها به پیشانی کسب و کار باقی خواهد ماند البته اگر جان سالم به در برده باشد!

نمی‌خواهم هزینه‌های بیخودی به من تحمیل شود:

اتفاقا اگر عبارت تاکیدی شما این است که می‌خواهید در انجام هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید واقعا حق دارید و کاملا با شما موافق هستم ولی نکته کلیدی این است که منظورتان کدام هزینه است!؟

اگر منظور از هزینه‌های بیخودی، مالیات‌هایی که به همراه جریمه می‌خواهید در آینده‌ای نه چندان دور پرداخت کنید است باز هم به شما حق می‌دهم و درود بر شما که به فکر کسب و کار خود هستید ولی اگر منظور شما از هزینه بیخودی، هزینه‌های مشاوره مالیاتی است که در مقاطع مختلف کسب و کار نیاز به اطلاع و اجرای آن دارید متاسفانه مسیر را اشتباه می‌روید.

فرض کنید خودروی شما با ایرادی مواجه شده که هزینه اولیه تعمیر آن یکصدهزارتومان است و اگر به موقع اقدام نکنید دچار هزینه‌های آتی به مبلغ 5 میلیون تومان خواهید شد. حالا در چنین حالتی معمولا چکار می‌کنید؟ صد هزارتومان رو به موقع هزینه می‌کنید و جلوی هزینه‌های بالای آینده را می‌گیرد یا اینکه از راه دوم استفاده می‌کنید؟ حتما که فرد با تدبیری خواهید بود و راه دوم را انتخاب نمی‌کنید. مشاوره مالیاتی هم دقیقا مشابه همین مثال است و لازم است که به فکر هزینه پایینتر ولی در زمان مناسب باشید.

از مشاوره مالیاتی مقطعی استفاده کنم یا ثابت و ماهانه:

این سوال بستگی به مدل و سایز کسب و کارتان دارد،‌اگر در شروع راه هستید شاید در بعضی موارد بتوانید از مشاوره‌های مقطعی (ساعتی) استفاده کنید و تا مدتی کارتان راه بیافتد ولی اگر کسب و کارتان را رو به رشد یا بزرگ می‌بینید پیشنهاد من این است که حتما از یک مشاور مالیاتی ثابت در کنار کسب و کارتان استفاده کنید که در این حالت با توجه به میزان خدمات مشاوره مالیاتی که دریافت می‌کنید برایتان به صرفه‌تر است و خیالتان راحت‌تر.

از چه زمانی لازمه مشاوره مالیاتی بگیرم:

همونطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردم از ابتدای کسب‌و کار لازمه که تکالیف مالیاتی خودتان را شناسایی و اجرا کنید، نحوه اجرای بخشی از تکالیف مالیاتی شما بستگی به نوع فعالیت و مدل کسب و کارتان دارد، پس بهتر است در همان شروع کسب و کار و حداقل در ماه‌های اولیه راه‌اندازی به فکر مشاوره‌های مالیاتی باشید چرا که به این شکل کاملا کسب و کارتان را واکسینه کرده‌اید. ولی اگر زمان زیادی از شروع کسب و کارتان گذشته است باز هم هنوز دیر نشده و هروقت ماهی را از آب بگیرید تازه است و می‌تواند جلوی ضررهای بیشتر را بگیرد.

کسب و کاری دارید که سالهاست در آن مشغول به فعالیت هستید:

اگر در چنین وضعیتی هستید احتمالا با چندحالت مواجه هستید. یا یک تیم مالی و مالیاتی قوی دارید و از خدمات افراد متخصص استفاده می‌کنید که در این حالت نیازی به مشاوره مالیاتی نیست و یا ممکن است کسب و کارتان دارای واحد مالی باشد ولی تیم مستقر،‌دانش و تجربه کافی برای اجرای بهینه تکالیف مالیاتی را نداشته باشد یا بخواهید از ظرفیت‌های قانونی مالیاتی و پناهگاه‌های مالیاتی به نفع خودتان بهره‌مند شوید که در این حالت به خدمات مشاوره‌های مالیاتی نیاز دارید و حالت دیگری هم متصور است و اینکه هنوز تیم مالی و مالیاتی خود را تشکیل نداده‌اید یا این تیم نواقصی دارد که در این صورت نیز بهتر است در کنار کسب و کارتان از خدمات مشاوره مالیاتی فرد متخصصی بهره ببرید و برایتان یک نیاز ضروری است. شاید بخواهید از معافیت خاصی بهره‌مند شوید و یا شاید بخواهید از تمام ظرفیت‌های قانونی در جهت پرداخت حداقل مالیات قانونی استفاده کنید که در این حالت هم نیاز ضروری به یک مشاوره مالیاتی آگاه و مجرب دارید.

رسیدگی به تراکنش‌های بانکی را جدی بگیرید:

مدتی است که دولت با ابزار سازمان امور مالیاتی با جدیت به دنبال جلوگیری از فرار مالیاتی است و دریافت مالیات به‌صورت واقعی‌تر از مشاغل و اصناف و شرکت‌ها و در مجموع تمامی کسب و کارهاست و اقدامات قانونی ویژه‌ای هم در این راستا انجام داده است که از جمله این اقدامات، رسیدگی به تراکنش‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی است، چه پرونده مالیاتی داشته باشید و چه تشکیل پرونده نداده باشید به هرحال اگر صاحب درآمد باشید قطع به یقین دارای تراکنش‌های بانکی هستید و این تراکنش‌ها می‌تواند نشانگری جدی برای احراز درآمد‌های شما باشد و سازمان امور مالیاتی نیز در این مورد با جدیت  پیگیر است و موارد بسیار زیادی را هر روز مشاهده می‌کنیم که دچار موضوع رسیدگی به تراکنش‌های بانکی شده‌اند، پس از همین حالا اگر می‌خواهید دچار چالش‌ها و مشکلات طاقت فرسا و هزینه‌بر این موضوع نباشید به فکر باشید و برای این موضوع حتما از خدمات و مشاوره‌‌های مالیاتی استفاده کنید.

به هرحال چه دچار این ماجرا شده باشید یا هنوز به سراغتان نیامده‌اند لازم است از مشاوره مالیاتی استفاده کنید تا هزینه‌های تحمیلی مالیاتی را به حداقل ممکن برسانید.

امیدوارم همواره حال خودتان و کسب و کارتان خوب باشد و همواره مراقب این شریک همیشگی (اداره مالیات) باشید.

مشاوره رایگان مالیاتی

چنانچه نیاز به ارائه مشاوره‌های مالیاتی داشتید از علاقه‌مندی‌های من کمک به کسب و کارهاست و حتما کمکتان خواهم کرد تا ترس‌ها و نگرانی‌هایتان به حداقل ممکن برسد.

جهت اطلاع از شرایط مشاوره مالیاتی وارد لینک زیر شوید:

اطلاع از شرایط مشاوره مالیاتی

 

یک دیدگاه

  1. جدول اینتاکد مشاغل سال 1401 و اگر هست 1402 رو لطفا بارگذاری کنید
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا