رزومه نویسی یا ارائه رزومه، اولین گام جذب شغلی مناسب برای شماست. پس نحوه ارائه آن در نوع خود بسیار حائز اهمیت است چرا که اولین سند یا تصویری است که در ذهن مخاطب خود در کاریابی ایجاد میکنید.
رزومه نویسی کار سختی نیست و فوت و فنهای عجیب و پیچیدهای ندارد ولی با اجرای چند نکته خیلی ساده میتوانید به تمایز و حرفهایتر شدن کار شما کمک کند.
در این مقاله قصد داریم به برخی از نکات مهم در مورد رزومه نویسی بپردازیم، رعایت این نکات حداقلی میتواند موفقیت چشمگیری در جذب شغلی مناسب برای شما داشته باشد. البته هیچوقت این نکته را فراموش نکنید که آنچه بیش از هر چیزی به شما کمک میکند توانمندیهای شما و بهروز بودن اطلاعاتتان در حوزه تخصص شماست و پیش فرض بر این است که این ویژگی را در درجه اول دارا باشید تا بتوانید شغل دلخواه را بیابید.
و اما 10 نکته مهم در رزومه نویسی:
بخشهای مختلف رزومه را به این شکل طبقهبندی کنید:
بخش اول: اطلاعات فردی (مشخصات هویتی)
بخش دوم: سوابق تحصیلی
بخش سوم: سوابق شغلی و حرفهای
بخش چهارم: دورههای آموزشی طی شده
رزومه را حداکثر در یک صفحه و خیلی خلاصه تنظیم کنید. نکات غیرضروری را در آن قید نکنید. به نکات مهم و کلیدی که میتواند در ذهن مخاطب اثر مناسب بگذارد توجه کنید و آنها را قید کنید. بهعنوان مثال نیاز نیست تمامی مدارک تحصیلی خود را بنویسید، علایق شما تاثیری در استخدام شما ندارد. خود را بهجای فردی تصور کنید که قصد مطالعه رزومه شما را دارد و ببینید نسبت به نوع شغلی که میخواهید جذب کنید چه اطلاعاتی به شما کمک میکند و سپس با این نگاه رزومه را تهیه کنید و به هرآنچیزی اشاره کنید که میتواند در تصمیم اولیه برای جذب شما مهم باشد. با این نگاه فقط اطلاعات ضروری و کلیدی را خواهید نوشت.
ضمنا فراموش نکنید که رزومه شما حاوی عکس باشد. رزومه بدون عکس مانند کارت شناسایی بدون عکس است و به نحو کاملی انتقال پیام را انجام نمیدهد.
رزومه را در یک فایل PDF ذخیره کنید، البته میتوانید رزومه را در نرم افزار WORD تهیه کنید و سپس آن را بهصورت PDF ذخیره کنید تا فونتها و جانمایی آن در رایانههای دیگر تغییر نکند. سعی کنید از فونتهای متمایز اما رسمی و خوانا استفاده کنید. تصویر درج شده در رزومه باکیفیت باشد.
در نگارش رزومه صداقت داشته باشید و بزرگنمایی نکنید. باید هرآنچه در رزومه به آن ادعا داشتهاید را بتوانید ثابت کنید.
در رزومههای اولیهای که تنظیم میکنید نیازی نیست مشخصات خیلی کامل هویتی نظیر کدملی و آدرس خود را قید کنید. اطلاعات نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد و شماره تماس و وضعیت خدمت وظیفه در آقایان و اطلاعاتی از این دست کفایت میکند.
تا زمانی که از شما درخواست نشده میزان حقوق درخواستی را ننویسید. فقط زمانی این موضوع را اعلام کنید که این اطلاعات را از شما خواسته باشند.
در قسمت سوابق شغلی و حرفهای، سوابقی را بنویسید که مرتبط با شغلی باشد که در حال استخدام آن هستید، از درج سوابق غیرضروری و غیرمرتبط خودداری کنید، اگر خلاف این موضوع عمل کنید تمرکز در رزومه شغلی شما کاهش مییابد.
ترجیحا به سوابق شغلی و حرفهای طولانیتر اشاره کنید. این که در محلی به مدت خیلی کوتاهی قبلا اشتغال داشتهاید نهتنها کمکی به شما نمیکند بلکه یک امتیاز منفی برای شما تلقی میشود.
اگر با نرمافزارهای مالی و حسابداری و نرمافزارهای آفیس آشنایی دارید حتما به آنها اشاره کنید. این برای شما یک مزیت است. هرقدر نام آن نرم افزار معتبرتر باشد برای شما بهتر است. البته همه نرمافزارهای از یک روش پیروی میکنند ولی اگر به چند نرمافزار مالی مسلط هستید میتوانید همه آنها رابنویسید.
ضمنا اگر دورههای آموزشی غیرتحصیلی را نیز گذراندهاید به آنها اشاره کنید. این موضوع بیانگر پویایی و فعال بودن شما برای بهروز بودن اطلاعاتتان هست و نکتهای مثبت برای شما منظور میشود.
میتوانید در کنار فایل اصلی رزومه خود از ویدیو رزومه نیز استفاده کنید. امروزه با وجود برنامهها و شبکههای اجتماعی این نوع رزومه هم در حال رواج پیدا کردن است و میتوانید با تهیه ویدیو رزومه تمایز و ویژگیهای بیشتری از خود به نمایش بگذارید. البته زمان این ویدیو رزومه طولانی نباشد و حداکثر 3 دقیقه کافی است. یا این کار را انجام ندهید و یا اگر قصد انجام آن را دارید روی کیفیت خوب آن زمان بگذارید. صدا و نور و تصویربرداری مناسب و تمیز و با کیفیت و حرفهای باشد، این کار به اعتبار بیشتر شما کمک میکند.
اگر میخواهید درباره ویدیو رزومه بیشتر بدانید میتوانید در گوگل این کلمه را جستجو کنید و نمونههای آن را ببینید.
در پایان این مطلب یک نکته مهم را بهخاطر داشته باشید، تعداد فرصتهای شغلی مرتبط با مالی و مالیاتی هرروز بیشتر و بیشتر میشود به شرطی که شما خود را همواره آماده نگهدارید و اطلاعاتتان بهروز باشد و ناامید نباشید. با کار کردن روی دانش و اطلاعات تخصصی خودتان درهای استخدام موفق بهصورت خودکار بهروی شما باز میشود و بهترین جایگاههای شغلی نصیبتان خواهد شد. به خود و توانمندیهایتان ایمان داشته باشید و با امید ادامه دهید. هیچ چیز نمیتواند مانع موفقیت شما شود مگر بهانههای خودتان.
از لینک زیر هم میتوانید مقالهای در مورد ویدیو رزومه مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید:
اطلاعات بیشتر در مورد ویدیو رزومه
روی دکمه پایین کلیک کنید و ویدیوی نکات مهم رزومه نویسی را ببینید: