آثار ابطال صورتحساب فروش در سال بعد
سلام عرض ادب خسته نباشید یک فاکتور در سال۱۴۰۳به تاریخ ۲۹/۱۲/۱۴۰۴در سامانه مودیان صادر گردید با عنوان فروش کالای مشمول و غیر مشمول به مبلغ ۱۰۵میلیون ریال که با ارزش افزوده آن ۱۰۸میلیون ریال گردید در تاریخ ۱۲/۱/۱۴۰۵فاکتور باطل گردید آیا این ثبت در سال ۱۴۰۵به چه شکلی هست آیا موجودی کالا بدهکار میگردد یا تعدیلات سنواتی و سوال دوم این که آیا سامانه مودیان در مورد این فاکتور بدلیل اینکه سال مالی عوض شده در گزارش این مبلغ را بعنوان کاهنده فروش در نظر نمیگیرد ولی اثرش روی موجودی کالا چی هست فرمودید از حساب تعدیلات استفاده شود ولی این کالا دوباره فروش میرود اگر از حساب تعدیلات استفاده شود کاردکس کالا منفی میشه
سوالات مرتبط
- آیا لازمه قرارداد مشاوره داخل سامانه مودیان بارگزاری بشود؟, 1 سال قبل
- افزایش حد مجاز فروش برای شرکت تازه تاسیس, 3 ماه قبل
- معرفی ابزار پرداخت در سامانه مودیان, 3 سال قبل
2 پاسخ
سلام.زمانی که صورتحساب ابطالی صادر میشود ۲ حالت دارد.اول اینکه فروش به اشتباه به سامانه ارسال شده و یا اینکه ۲ بار به سامانه ارسال شده و بابت این ارسال صورتحساب، هیچ ثبتی بابت فروش زده نشده است پس بابت ابطال این صورتحساب هم نیاز به ثبت حسابداری ندارد.اما اگر کالا برگشت داده شده و شما بابت فروش خود صورتحساب صادر کردید و حالا در زمان برگشت از فروش که صورتحساب ابطالی صادر میکنید باید ثبتهای مربوطه را هم بابت برگشتی صادر نمایید.در ضمن در سامانه مودیان در هر فصل و سال که ابطالی و یا اصلاحی ارسال گردد اثر خود را در آن فصل میگذارد.
با سلام و وقت بخیر
در ذیل فرمایش جناب میرزاتقی
در پاسخ به سوال شما در خصوص درج ابطال صورتحساب در حساب تعدیلات سنواتی و منفی شدن گردش کالا بعد از صدور مجدد فاکتور :
ثبت صحیح بابت برگشت سند بهای تمام شده ی این صورتحساب در سال ۱۴۰۵ به صورت ذیل می باشد :
موجودی کالا بدهکار
تعدیلات سنواتی بستانکار
مبلغ هم باید همان مبلغی باشد که به عنوان بهای تمام شده کالای فروش رفته از بابت این معامله در سال ۱۴۰۴ شناسایی می شود.
با این ثبت در زمان صدور مجدد صورتحساب هم گردش حساب موجودی کالای شما صحیح خواهد بود.
در خصوص بحث اثر صورتحساب ابطالی نیز
همانطور که جناب میرزاتقی فرمودند اگر به طور کلی صدور فاکتور برای این معامله اشتباه بوده چون خود معامله زیر سوال است ، پس نیازی به صدور سند حسابداری و شناسایی رویداد فروش نیست ، چون خود رویداد قابل شناسایی نیست.
اما اگر معامله صحیح بوده، اما مفاد صورتحساب مثل قیمت نیاز به اصلاح داشته ، یا معامله پس از مدتی بهم خورده و اجناس برگشت خورده ، باید سند آن را شناسایی کرد.
اما در نظر داشته باشید با توجه به قواعد محاسبات در رسیدگی های سیستمی سال ۱۴۰۳ ، سازمان توقع دارد هر رویدادی در زمان خود شناسایی شود، یعنی اگر صورتحساب تا پایان همان سال صدور ابطال نشود، طبق قواعد محاسباتی سازمان ، شما هم باید صورتحساب مرجع را در سال صدور و صورتحساب ابطالی را در سالی که صادر شده شناسایی و از حساب تعدیلات سنواتی استفاده کنید ، چون در قواعد محاسباتی خود برای سال ۱۴۰۳ اعلام کرده فروش هایی را ملاک قرار می دهد که تا پایان سال ۱۴۰۳ ابطال نشده باشد ، بنابراین اگر در سال ۱۴۰۴ ابطال شده ، تاثیر ابطال آن را برای سال ۱۴۰۴ خواهد دید. احتمال قوی دارد همین شرایط محاسباتی را در سال ۱۴۰۵ برای سال ۱۴۰۴ نیز حفظ کند.
لطفاً برای ارسال پاسخ خود وارد شوید یا ثبت نام کنید