سود سپرده های بانکی تفاوتی با دیگر پایه های درآمدی ندارد

مالیات بر سپرده های بانکی تفاوتی با دیگر پایه های درآمدی ندارد

مالیات بر سپرده های بانکی یک سیاست انقباضی نیست

محمدرضا یزدی‌زاده عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور، در خصوص طرح مالیات بر سپرده های بانکی  بیان کرد : یکی از موانع ما در اجرای این طرح برداشت نادرست از مفهوم آن است، به طوری که برخی ها تصور می کنند که این طرح در واقع یک سیاست انقباضی از سوی دولت است، در حالی که این طرح در بلند مدت اثر گذار است.  برداشت نادرست بعدی این است که گفته می شود چون نرخ بهره حقیقی منفی است، بنابراین نباید از سود سپرده‌های بانکی مالیات اخذ شود . اما سود سپرده های بانکی، هیچ تفاوتی با دیگر پایه های درآمد افراد ندارد و بالا بودن تورم، دلیل خوبی برای اجرایی نشدن  طرح مالیات بر سپرده های بانکی نیست .

یزدی زاده در ادامه افزود : اگر منفی بودن نرخ بهره مانع سپرده گذاری است ، پس چرا بخش زیادی از منابع مالی شرکت ها در بانک ها سپرده گذاری شده ؟ در واقع شرکت ها تسهیلات دریافت شده از بانک ها را به عنوان سپرده نگه می دارند که این امر به نفع هر دو طرف است، چرا که شرکت با دریافت تسهیلات به هزینه ی تامین مالی می رسد که جزء هزینه های قابل قبول مالیاتی است و بانک هم قدرت خلق پول خود را افزایش می دهد، اما بازنده ی این میدان اقتصاد کشور است که در آن هزینه تامین مالی بالا رفته و منجر به تضعیف بخش تولید می شود .

وضع مالیات بر سپرده بانکی اشخاص حقوقی بهترین گزینه برای تامین بودجه دولت

یزدی‌زاده همچنین بیان کرد : در حال حاضر اشخاص حقوقی سهم بالایی در سپرده های بانکی دارند و معافیت آن ها از مالیات توجیه پذیر نیست و این معافیت فقط باعث ایجاد رباخواری، تقویت فرارهای مالیاتی و تحمیل هزینه های قابل قبول مالیاتی به دولت است . لذا دولت باید برای اصلاح شرایط موجود اقداماتی را انجام دهد تا وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد و با کمترین فشار بر اقشار کم درآمد، منابع زیادی نصیب دولت گردد و اگر دولت نسبت به اصلاح شرایط موجود اقدامی نکند، مجبور به چاپ پول خواهد بود و یا باید اصلاحاتی را انجام دهد که منجر به آسیب قشر زیادی از مردم شود. بنابراین وضع مالیات بر سپرده های بانکی اشخاص حقوقی در شرایط فعلی، بهترین گزینه برای تامین بودجه دولت است . یزدی زاده در پایان صحبت های خود اظهار داشت : در خصوص اشخاص حقیقی و افراد کم بضاعت می توان از ابزار معافیت مالیاتی استفاده کرد تا با اجرای این طرح ، آن ها متضرر نشوند، اما نباید وجود استثناء منجر شود که اجرای درست قانون با مشکلاتی روبه رو گردد .

تصویر احسان مومنی

احسان مومنی

محقق و پژوهشگر مالی و مالیاتی

می‌توانید سوالات مالی و مالیاتی خود را در تالار پرسش و پاسخ حسابنو مطرح نمایید، کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

خبرهای مرتبط

دکمه بازگشت به بالا