آموزش بیمه و قانون کارآموزش حسابداریآموزش های رایگان

محاسبه پایه سنوات تجمیعی در سال 1401

فایل اکسل پایه سنوات تجمیعی

موضوع پایه سنوات یکی از الزامات حقوق و دستمزد است که بخشی از حقوق قانونی هر پرسنل می‌باشد که میزان آن هرسال توسط شورای عالی کار تصویب و ابلاغ می‌شود.

به هر پرسنلی که در آخرین کارگاه محل فعالیت، بیش از یک سال اشتغال داشته باشد پایه سنوات مصوب شورای عالی کار در آن سال تعلق می‌گیرد و این عدد هرسال متغیر است و معمولا هر سال با نرخ تورم افزایش می‌یابد.

پایه سنوات به‌صورت روزانه مشخص می‌شود، به عنوان مثال پایه سنوات در سال 1401 به میزان روزانه 70/000 ریال تعیین شده است که در ماه 30 روزه برابر خواهد بود با 210 هزارتومان. به این معنا که اگر پرسنلی بیش از یکسال در آخرین محل فعالیت نزد کارفرما مشغول به کار باشد از شروع سال دوم، مشمول دریافت پایه سنوات می‌باشد.

به‌عنوان مثال اگر پرسنلی در تاریخ 1 مهر 1400 استخدام شده باشد از مهرماه سال 1401 مشمول دریافت پایه سنوات ماهانه خواهد بود و این مبلغ پایه سنوات ماهانه با ادامه اشتغال پرسنل، هرساله با تکمیل سال بعدی فعالیت وی به میزان پایه سنوات سال جدید افزوده خواهد شد.

ضمنا یک نکته مهمی که وجود دارد این است که وقتی از سالی به سال دیگر می‌رویم (مثلا از سال 1400 وارد سال 1401 شویم) مبالغ پایه سنوات دریافتی قبلی به همراه افزایش درصدی حقوق هر سال که توسط شورای عالی کار تصویب می‌شود، دستخوش افزایش خواهد بود و ضمنا با شروع سال جدید، پایه سنوات تعیین شده در سال جدید نیز به پایه سنوات‌های قبلی فرد افزوده خواهد شد.

از آنجایی‌که پایه سنوات به صورت روزانه تصویب می‌گردد، پس میزان پایه سنوات در ماه‌های 30 روزه و 31 روزه و 29 روزه متفاوت خواهد بود و این عدد از حاصل ضرب پایه سنوات روزانه بر تعداد روزهای ماه مورد محاسبه بدست می‌آید.

گاهی سوال پیش می‌آید که اگر طی سال‌های اشتغال پرسنل در گذشته پایه سنوات دریافت نکرده باشد و اکنون در سال جدید قصد پرداخت پایه سنوات توسط کارفرما را داشته باشیم، نحوه محاسبه به چه صورت خواهد بود.

در این ویدیو با یک مثال در یک فایل اکسل فرمول نویسی شده میزان قابل پرداخت پایه سنوات تجمیعی را تشریح و محاسبه می‌کنیم، پس ویدیو را تا انتها ببینید:

ضمنا جهت دانلود فایل اکسل مربوطه می‌توانید روی دکمه زیر ویدیو کلیک و فایل را دانلود کنید.

دانلود فایل اکسل پایه سنوات تجمیعی

 

همچنین سایر موضوعات مرتبط با پایه سنوات و حق سنوات را می توانید در صفحات زیر دنبال نمایید:

نحوه محاسبه پایه سنوات تجمیعی و استفاده از اکسل پایه سنوات

آخرین تغییرات در محاسبه سنوات پایان سال

روش محاسبه پایه سنوات تجمیعی

نوشته های مشابه

‫5 دیدگاه ها

  1. سلام…
    نفر اول در اسفند ۹۶ استخدام و نفر دوم در فروردین ۹۷
    نفر اول در اسفند ۹۷ ،پنجاه و یک هزار تومان پایه سنوات میگیرد و در فروردین ۹۸ , پنجاه و هفت هزارو ششصدو سی تومان و در اسفند ۹۸ ، صدو بیست و هفت هزارو ششصدو سی تو مان و فروردین ۹۹ ، صدو چهل و شش هزاروهفتصدو هفتادو چهار تومان.
    نفر دوم فروردین ۹۸ ، هفتاد هزار تومان ،فروردین ۹۹ صدو هشتاد هزار تومان میگیرد…..
    نفر دوم با استخدام یک ماه دیرتر ، پایه سنوات بیشتر میگیرد؟

  2. سلام استاد. اگر بخوایم سنواتی که تو این دو سال بهش پرداخت نکردیم(پایه سنوات معوق) رو یکجا پرداخت کنیم چه بار بیمه ای و مالیات حقوقی داره. یعنی مشمول جرائم میشه؟؟ و حقف بیمه رو تو همون ماه پرداخت شناسایی و واریز کنیم؟؟ و در کل چه اقدامات دیگه ای رو باید انجام بدیم؟؟

  3. سلام
    فایل دو تا اشکال کوچیک داره که در نهایت اعداد محاسباتی با جدول “احتساب مزد سنوات” که توسط “اداره کل روابط کار و جبران خدمت” منتشر میشه. اول اینکه در سال 1400 رقم روزانه 46667 بوده که ماهانه اش میشه 1,400,010 و شما رند شده رو گذاشتید. دوم اینکه اعداد رو باید گرد کنید (فکر کنم تابع rounddown اکسل بهتر باشه). چون عدد ستون “پایه سنوات تجمیعی” هر سال برای محاسبات سال دیگه استفاده کردید، این گرد نکردن باعث انتشار بخش اعشار به سالهای دیگه میشه که در نهایت در چند رقم اختلاف داره.

  4. سلام
    اگه پرسنلی هر سال پایه سنوات رو ماهانه بگیره، همینطور در آخر سال سنوات پایان سال رو کامل بگیره و رویه کارگاه برای همه پرسنل اینطور باشه
    باز پرسنلی که سابقه کار مثلا 5 ساله داره حقوقش با پرسنل با سابقه کار دو ساله فرق میکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا