قبل از هر گونه توضیحی بهتر هست که متن رای و آخرین اصلاحیه مدنظر در دادنامه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری رو با هم مطالعه کنیم:
بخش اول دادنامه 1414 مورخ 2 شهریور 1400 :
رأی هیأت عمومی
اولاً: براساس رأی شماره ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۵۸۱۳۳۲۸ ـ ۱۳۹۸/۱۱/۲۹ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و رأی شماره ۹۹۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۸۹۹ ـ ۱۳۹۹/۸/۵ هیأت تخصصی کار، بیمه و تأمین اجتماعی دیوان عدالت اداری و با عنایت به مفاد مواد ۲۴، ۳۱، ۳۴ و ۳۵ قانون کار جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۶۹ پاداش سنوات استحقاقی به میزان کلّیه اقلام مندرج در قرارداد کار یا حکم کارگزینی که حقوق نامیده میشود، تعیین میگردد. (مابقی دادنامه 1414 را از لینک انتهای همین صفحه میتوانید مشاهده نمایید.)
آخرین اصلاحیه دادنامه 3328 توسط هیئت عمومی
بر مبنای مواد 24 و 31 قانون کار، ملاک محاسبه و پرداخت حق سنوات، مطلق حقوق و مزد کارگر است که
همه عناوین مقرر در مواد 34 و 35 قانون یاد شده را دربر می گیرد.
بر همین اساس، حکم مقرر در بندهای 2 و 8 بخشنامه شماره 100؍50؍21388؍94-8؍4؍1394 وزیر نیرو که صرفاً حقوق مبنا و فوق العاده جذب را مبنای محاسبه حق سنوات قرار داده و فراز آخر بند 10 بخشنامه شماره 100؍50؍14380؍98-18؍2؍1398 وزیر نیرو که خارج از چارچوب قانون، هفت برابر حداقل حقوق ماهیانه را به عنوان حق سنوات تعیین کرده، با مواد 24، 31، 34 و 35 قانون کار مغایرت دارد و مستند به بند 1 ماده 12 و ماده 88 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 ابطال می شود.
در فیلم زیر نکات مهم در محاسبه حق سنوات با اشاره به مستندات لازم، تشریح شده و با حل یک مثال نمونه، روش محاسبه حق سنوات توضیح داده شده:
در این رای، مبنای محاسبهی حق سنوات، هرچیزی است که در دایرهی دستمزد کارگر قرار میگیرد؛ یعنی هر عاملی که به ازای کار در ساعات عادی، به عنوان حقوق و مزایا به کارگر پرداخت میشود.
تفسیرهای مختلفی که از این دادنامه بوجود آمده بعلت اصلاحیههای مکرری است که در تاریخهای مختلف در همین شماره دادنامه اعمال شده ولی آنچه در حال حاضر مهم است آخرین اصلاحیه موجود هست که در بالا مشاهده میکنید و علت مخالفت دوستانی که در مقابل این موضوع مقاومت میکنند به دلیل اطلاع نداشتن از آخرین اصلاحیه موجود در دادنامه شماره 3328 است.
در دادنامه 1414 مورخ 2 شهریور 1400 مجددا مفاد دادنامه اولیه شماره 3328 به رسمیت شناخته شده که لینک دادنامه 1414 نیز جهت تکمیل این موضوع در پایین همین صفحه ارجاع داده شده است.
علت صدور این اصلاحیه آخر از سوی دیوان عدالت اداری به دلیل اعتراضات کارگران بوده و نهایتا قضات هیات عمومی دیوان را مجاب کرد که یک نسخهی اصلاحی دیگر بر دادنامه ۳۳۲۸ صادر کنند و اعلام نمایند هرچه به عنوان حقوق و مزایا بر اساس مواد 34 و 35 قانون کار و در ازای کار در ساعات عادی به کارگر پرداخت میشود، مبنای محاسبهی سنوات پایان کار قرار بگیرد.
و اما ماده 34 قانون کار که در متن اصلاحیه این دادنامه، مبنای محاسبه حق سنوات کارگران قرار گرفته است:
کلیه دریافتهای قانونی که کارگر به اعتبار قرارداد کار اعم از مزد یا حقوق کمک عائلهمندی، هزینه مسکن، خواربار، ایاب و ذهاب، مزایایغیر نقدی، پاداش افزایش تولید، سود سالانه و نظایر آنها دریافت مینماید را حقالسعی مینامند.
متن اصلی دادنامه از سایت دیوان عدالت اداری دانلود و به صورت فایل PDF در پایین این صفحه بارگذاری شده است :
مشاهده دادنامه 1414 دیوان عدالت اداری
همچنین سایر موضوعات مرتبط با پایه سنوات را می توانید در صفحات زیر دنبال نمایید:
– نحوه محاسبه پایه سنوات تجمیعی و استفاده از اکسل پایه سنوات
– روش محاسبه پایه سنوات تجمیعی
– محاسبه پایه سنوات تجمیعی در سال ۱۴۰۱
سلام وقت شما بخیر
در مورد نحوه محاسبه سنوات پایان سال که در دادنامه ۱۴۱۴ اشاره شده و شما در فیلم آموزشی به آن پرداخته اید مورد تایید اداره کار محل خدمت بنده نیست.
بنده بن و مسکن رو در محاسبه ۱۴۰۱ لحاظ کردم و کارفرما به شدت شاکیه.
آیا در این خصوص از وزارت کار بخشنامه ای ابلاغ شده است؟
از نظر روحی از طرف کارفرما تحت فشارم
ممنون از پاسخ تان
اداره کار محل ما هم مخالف بودن ولی دادنامه رو نشونشون دادم دیگه جوابی نداشتن…متاسفانه کارکنان اداره کار اصلا بروز نیستن و از دادنامه ها خبر ندارن